Her hafta Cumartesi günleri kurulan nostaljik pazarda yok yok... Sabahın erken saatlerinde kurulan pazarda bulunan tezgahlarda, tarihe tanıklık birçok ürün bulunuyor. Pazardaki eşyaların büyük bir kısmı antika ve eski eserler.

ÇOĞUNLUĞU ESKİ MALZEME

Çoğunluğu eski malzemelerin satıldığı pazarda, ikinci el ve el yapımı ürünler satılıyor. Pazarda, hiç kullanılmamış, hatta paketi açılmamış eşyalar da bulmak mümkün.

Pazarda, televizyondan müzik setine, oyuncaktan hediyelik eşyalara, dekoratif ürünlerden kıyafetlere kadar neredeyse her şey tezgahtaki yerini alıyor.

BAZI EŞYALAR TARİHİ ESER NİTELİĞİNDE

Pazarda bulunan ürünlerin tek ortak yönü ise hem ikinci el olmaları hem de ucuz olmaları. İkinci el marka ayakkabıların bile çok uygun fiyatla bulunduğu pazarda satışlarda tüketicilerin her hangi bir iade ve garanti hakkı bulunmazken pazardan alınan malın iadesi mümkün olamıyor.

Pazardaki ürünlerin 1 TL ile 20 TL arasında satışa sunulduğunu aktaran vatandaşlar, pazarda bulunan bazı hurdaların tarihi eser niteliğinde olduğunu söylüyor.

NOSTALJİ YAŞIYORUZ

Pazarda satış yapan esnaflar,

"Bu pazar alanında eski ürünler ağırlıkta. Pazarda bulunan eşyalardan bazıları ise tarihi eser olma özelliği taşıyor. Sattığımız eşyaların gerçek değerini, eşyayı sattıktan sonra satın alan kişiden öğreniyoruz. İkinci el kıyafet, ayakkabı ve oyuncaklar ise çeşitli fiyatlarda satılıyor" diye konuştular.

Pazara alışveriş için gelen vatandaşlar ise Cumartesi günleri kurulan pazarda nostalji yaşadıklarını söylediler.

Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları Altın Ne Kadar? 18 Nisan Güncel Altın Fiyatları