Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor! 16 Nisan 2024 Güncel Altın Fiyatları Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor! 16 Nisan 2024 Güncel Altın Fiyatları
Benim Geleceğim Mobilya Projesi(BGM) kapsamında Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü 9. Sınıf öğrencileri ile bir araya gelen MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç, yaklaşık 40 dakika süren söyleşide, önce mobilyacılığa geçiş hikayesini anlattı.

İYİ Kİ MOBİLYACI OLMUŞUM

1989 yılında İnegöl’e taşındıklarında bir kamyon içerisinde ev eşyaları ile birlikte 3 günlük yolculuk yaptıklarını anlatan Malkaç,

“O gün yapabileceğim tek iş mobilyacılıktı. İyi ki de mobilyacı olmuşum. Önce çırak sonra kalfa ve usta oldum.

Askerliği bitirdikten 1 yıl sonra kardeşlerimle küçük bir işyeri açtık. Bugün geldiğimiz noktada ise 8 şirkete sahip bir aile şirketine dönüştük” dedi.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYE VERDİ

Söyleşi esnasında İnegöl için mobilya sektörünün önemine sık sık vurgu yapan Malkaç,

“Bugün sizler çok şanslısınız. 15 yıl önce bizim mobilyamız gerek kalitesiyle gerekse de modelleriyle dünyanın çok gerisindeydi. Ama bizler bugün bu farkı kapattık. Artık gururla tüm dünyaya mobilyalarımızı satıyoruz hatta uluslar arası fuarlarda sergiliyoruz.

Şimdi sıra sizde, sizler bu çıtayı daha yukarılara çıkaracaksınız. Bu bakımdan size tavsiye tavsiyem mobilya bölümünü tercih edin” diye konuştu.

SİZE DESTEK VERECEĞİZ

Mobilya Bölümünü tercih eden öğrencilere 2014-2015 eğitim öğretim yılında destek verdiklerini anlatan Malkaç,

“Bu yıl 61 öğrencimize karşılıksız her ay 100 TL burs verdik. Bunun yanı sıra geçen yıl 10 öğrenci ve öğretmenlerimizi İtalya’ya götürdük. Bu yıl ise toplamda 14 öğrenci ve 3 öğretmeni İtalya Milano’ya götüreceğiz.

Yine yıl içerisinde çeşitli eğitim programları ve gezilerle sizlerle yanınızda olmaya çalıştık. Çünkü bizler mobilya sektörünü önemsiyoruz.

UÇAK BİLE ALABİLİRSİNİZ

Mobilya sektöründe ciddi paralar kazanma şansı yakalanabileceğini söyleyen Malkaç, şöyle devam etti:

“Bugün bu sektörde faaliyet gösteren işadamları lüks evlere lüks arabalara sahipler. Ciddi paralar kazanabilirsiniz. Dünyayı keşfetme, bir çok ülkeyi görme şansını yakalayabilirsiniz. Hatta mobilya bölümünü tercih edip bu sektörün bir parçası olursanız ileri yıllarda uçak bile almanız mümkün hale gelebilir.”

MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç programın sonunda ise daha önce öğretmenliğini yaptığı Okul Müdürü Şenol Yoğurtçu ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.