Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı
2010 yılında yaşanan İnegöl olayları, ardından kaybolan üniversite öğrencisi Sinem Yurdanur vakası İnegöl’ün olumlu imajına büyük darbe vurmuştu.
1 yıl öncesine kadar en çok sentetik uyuşturucu haberinin İnegöl’de çıkması, emniyeti harekete geçirmiş ve alınan önlemlerle bu konuda büyük bir mesafe kat edilmişti.

Fakat, İnegöl son 3 ayda yaşanılan olaylarla tekrar olumsuz haberlerle ülke gündemine oturdu. 2014 yılının son günlerinde alkol alan iki kişinin kavgası sonrasında boynundan yaralanan bir kişi hayatını kaybetmiş, konu ‘İnegöl’de boynu kesilerek öldürüldü’ denilerek ulusal medyada yer bulmuştu.

2015’e saatler kala aşırı kar yağışının ardından çöken MERPA da yine ulusal gündem olmuş, günlerce ulaşılamayan köy haberleri ‘İnegöl, doğuda bir ilçe mi’ sorusunu da beraberinde getirmişti.

Adliye binasında evli 3 çocuk annesi bir kadının intihar etmesi, ardından çarşı merkezinde bir dövizcinin kendini asması ile son 3 ayda hayatına son veren kişi sayısı 5 oldu. Sobadan 2 çocuk zehirlenerek yaşamını yitirirken; lodos Bursa’da bir İnegöllünün yaşamını kaybetmesine sebep oldu.

Ve son olarak öldürülen 84 köpek haberi de ulusal medyaya yansıtan kötü imaja bir tanesini daha ekledi.

Türkiye’nin en güzel ve en yaşanabilir ilçelerinden biri konumundaki İnegöl, ne yazık ki bu olumsuz haberlerden büyük yara aldı. İnegöl’ün imajının tekrar eski konumuna getirilmesi için yetkililerin mutlaka bir çalışma yapması gerekiyor.