Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti
Orta Bosna Kantonu Ekonomi Bakanı’nın da aralarında bulunduğu bir heyet, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, İnegöllü işadamlarını ülkelerine yatırım yapmaya davet etti. Konuk heyeti ağırlayan İTSO yönetimi ise en kısa sürede Bosna Hersek’i ziyaret edip yatırım alanlarında inceleme yapabileceklerini dile getirdi.

M2’Sİ 3 TL ARSA

Türkiye ile Bosna Hersek arasında ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye’ye gelen Bosna Heyeti’nin rotası, mobilyanın başkenti ve çok sayıda Balkan kökenli nüfusu barındıran İnegöl’dü. Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Ekonomi Bakanı SedzadMilanoviç, GornjiVokuf-Uskoplje Belediye Başkanı Sead Causevic’ın yanı mobilya sektöründe faaliyet gösteren 10 kişilik işadamından oluşan heyet İnegöl’de Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

İTSO Başkanı Metin Anıl ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan heyet adına konuşan Bosna Ekonomi Bakanı Bakanı Sedzad Milanoviç, İnegöllü işadamlarını, Gornji Vokuf bölgesinde oluşturulan sanayi bölgesine yatırım yapmaya çağırdı.

10 hektarlık araziden oluşan, elektrik ve su gibi altyapı hizmetleri tamamlanan bölgeye yatırım talepleri beklediklerini kaydeden Bakan Sedzad Milanoviç, en az bin 1000 metrekarelik alana yatırım yapılması ve en az 5 kişinin istihdam edilmesi koşuluyla yatırımcılara metrekaresi 3 liradan arsa verebileceklerini bildirdi.

ZİYARET EDECEĞİZ

İTSO Başkanı Metin Anıl da, en kısa sürede Bosna Hersek’e bir ziyaret programı yapacaklarını ve yatırım imkânlarını yerinde inceleyeceklerini ifade etti. Konuk heyete İnegöl’ün ekonomik ve sosyal yapısında hakkında da bilgi veren Anıl, sanayi ve tarım kenti olan İnegöl’ün nüfus açısından kozmopolit bir yapıya sahip olduğuna değindi. Anıl, İnegöl’ün sadece yurt içinden değil yurtdışından da göç alan bir yerleşim yeri olduğunu, Balkan kökenli çok sayıda Boşnak ve Arnavut nüfusun ilçede yaşadığını sözlerine ekledi.