Hemen her gün gençleri zehirleyen bonzai, emniyet ve siyasilerin bir numaralı gündem maddesi oldu. İlçe Teşkilatı ile birlikte Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, bonzai konusunda yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceğini belirterek, ailelere ve gençlere çağrıda bulundu.

CEZALAR ARTTI
Uyuşturucu konusunda yasal düzenleme yapıldığını belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, yasal düzenlemenin ardından cezaların arttırıldığını ve kullanan kişilere de ceza verildiğini söyledi.

“GENÇLERİMİZİN BONZAİ KULLANMASI BENİ ÜZÜYOR”
‘İnegöllü birisi olarak bu bonzai denilen hadisenin son günlerde artarak kullanılmasından son derece üzgünüm’ diyen Hüseyin Şahin, “Özellikle gençlerimizin uyuşturucu kullanıyor olması, bonzai illetine müptela olmaları beni son derece üzüyor. Biz bununla alakalı yasal düzenlemek yaptık ama bunun takibi kolluk kuvveti olarak emniyete düşüyor. Bu konuda bir vatandaş olarak emniyetten daha hassasiyet göstermelerini ve kanunun verdiği gücü sonuna kadar kullanmasını, inlerine kadar gitmelerini arzu ediyorum.”

“NE GEREKİYORSA YAPILSIN”
“Bu konuda ne gerekiyorsa siyasi teşkilat ve milletvekili olarak yanınızda olduğumuzu ve eksiğiniz varsa eksiğinizi giderme konusunda çalışma yapacağımızı beyan ediyorum. Çünkü neslin muhafazası yaptığımız işlerden önemli. Bu konuda elimden gelenin üzerine çıkarak, destekleyeceğime ve bu konuda da gönüllü olduğumu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“BEYİNDE HÜCRESEL ÖLÜMLERE YOL AÇIYOR”
Hüseyin Şahin şöyle devam etti: “Bu illetten çok muzdaripiz ve çok sıkıntılıyız. Ben şahsen çok üzülüyorum. Gençliğin uyuşturucu kullanıyor olması beni derinden yaralıyor. Gençlerimizin bonzai denilen illete ve pisliğe çok kolay ulaşıyor olmaları beni üzüyor. Bonzainin beyinde hücresel ölümlere yol açtığı ve bunu kullanma alışkanlığına sahip insanların yaşam ömürlerinin de çok fazla olmayacağını aldığımız bilgilerden ediniyoruz.”

“HEPİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”
Gençleri ve aileleri de uyaran Hüseyin Şahin, “Bu vazife sadece emniyet teşkilatımıza düşmüyor, hepimize düşüyor. Yardımcı olsunlar. Bu illetten ve pislikten çocuklarımızı kurtaralım. Emniyet gerekeni yapıyor ama hepimize çok büyük görev düşüyor. Gördüğümüz zaman, emniyet ekiplerine ihbar etmekten kaçınmayalım. Çünkü genç neslin muhafaza edilmesi, beden ve ruh sağlığının korunması yaptığımız veya yapacağımız işlerden çok önemli. Ben bu konuya dikkat çekmek istiyorum” dedi.

EMNİYETE ARAÇ DESTEĞİ
Şahin, KOM birimin eksikliklerini giderme adına çalışma yapacaklarını da ifade ederek, Ağustos ayı sonunda 2 tane olay yeri inceleme aracını işadamları vasıtasıyla emniyete teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

KULLANAN ŞAHISLARIN YÜZDE 90’INI AYNI
Torba yasasının ellerini güçlendirdiğini dile getiren Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’da, “Eskiden satıcılarla ilgili daha çok tutuklama yapıyorduk. Şimdi içicilere yönelik de cezaların ağırlaştırıcı hükümleri var. Ama şunu ifade etmek istiyorum; keyif verici veya sentetik özelliği olan maddeleri kullananlar vatandaşlarımızın sayıları bizde mevcut. Yani kullanan kimdir, ne kadar kullanıyor, kim hangi maddeyi kullanıyor, kaç sefer yakalanmış hepsinin dosyaları bizde mevcut. Yakalanan ve kullanan şahısların yüzde 90’ını aynı şahıslar. Elimizde hepsinin kayıtları var. Basına veya kamuoyuna yansıyan isimlerin en az bize 20-30 tane dosyası var” ifadelerini kullandı.