Geçtiğimiz gün İnegöl'den Balıkesir Bandırma Devlet Hastanesi'ne sevk edilen, daha sonra beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki Erdem Aydın'ın organları, Türkiye'nin 8 köşesindeki hastaya umut oldu. Hayatını kaybeden Erdem Aydın'ın ailesi organlarını bağışlama kararı alınca, yapılan tetkikler sonucu 2 korneası, 2 böbreği, kalbi, akciğeri ve karaciğerinin nakile uygun olduğunu tespit edildi. Organlar, hastanelerden gelen uzman ameliyat ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla nakillerin gerçekleşmesi için yola çıktı.

BABASININ BÖBREĞİNİ ALMIŞTI

Balıkesir, Ankara, İstanbul ve Bursa'dan gelen ekipler nakiller için organları alırken, illerinde hastanelere davet edilen hastalar ise heyecanla sonuçların açıklanmasını bekledi. Bursa'daki iki böbrekten birinin kendisine uymasından duyduğu memnuniyeti dile getiren 35 yaşındaki İsmail Diler'in ise 10 yıl önce babasının böbreğini aldığı ortaya çıktı.

Çamaşırları açık havada kurutmak polen alerjisini tetikliyor Çamaşırları açık havada kurutmak polen alerjisini tetikliyor

4 YILDIR DİYALİZDEYDİ

Vücudunun babasının böbreğini kabul etmemesi sonucu 4 yıldır diyalize bağlı yaşamaya başlayan Diler, "10 yıldır diyaliz hastasıyım. 5 yıl babamın böbreği ile yaşadım. Vücudum kabul etmediği için 4 senedir diyalize bağlı bir şekilde nakil bekliyorum. Tedavi süreci oldukça zor geçiyor. Organların toprak olup çürümektense fidan olup büyümesi daha güzel. Nakil için haberi aldığım ilk andan beri heyecanlıyım. Halen daha heyecanımı üzerimden atamadım. Çok mutluyum. İnşallah her şey hayırlısıyla bitecek. Herkesten organlarını bağışlamasını istiyorum" dedi.

"ORGAN BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİ"

İnsanların organ bağışı konusunda kesinlikle çekinmemesi gerektiğini ifade eden baba Mürsel Diler ise "Ben insanlardan devamlı organ bağışı yapmasını istiyorum. Hem kendileri kazanır hem de bir insanı hayata kazandırır. Ben kendi böbreğimi oğluma verdim. Ancak o organ oğluma 5 yıl yetebildi. Böbrek yeniden iflas etti. İsterim ki şu an ben de oğlumla beraber ameliyata gireyim" diye konuştu.

"7 YIL SONRA YÜZÜ GÜLDÜ"

Haftanın 3 günü diyalize bağlandığını ifade eden bir diğer böbreğin sahibi 43 yaşındaki Sevgi Nur Karaca ise "7 yıldır organ bekliyorum. Akşam bizi aradılar ve buraya geldik. Gerçekten çok sevindik. İnşallah bu hastalıktan kurtulacağım. Organ nakli çok önemli. Herkes organlarını bağışlasın. Bir kişinin canını kurtarmaya vesile oluyor. Hasta olmadan insan anlamıyor. Ama hasta olunca daha iyi anlaşılabilir" şeklinde konuştu.

Bu mutlu haberi alınca çok sevindiğini belirten Sevgi Nur'un eşi Zihni Karaca ise "İşteydim. Oğlum aradı ve annesi için haber geldiğini söyledi. Ben de dükkanı kapatıp hemen eve geldim. Organ bağışı gerçekten büyük önem taşıyor. Herkesi organ bağışına davet ediyorum" diyerek mutluluğunu paylaştı.