Kastamonu Entegre Endüstriyel Ürünler Grup Satış Müdürü Ayhan Salih Canikli, 2005 yılından beri 16 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren depolarını yaptıkları restorasyon neticesinde tasarımcı ve mobilyacılar için showroom haline getirdiklerini söyledi.

Oluşturdukları 300 metrekarelik showroom'un mobilya sektörüne yön vereceğini dile getiren Canikli, "2005 yılından itibaren faaliyette olan bir yer burası. Ağırlıklı depo olarak kullanıyorduk. Hem mobilya üreticilerine hem de bayiimize buradan lojistik anlamda destekte bulunuyorduk. Fakat İnegöl mobilya endüstrisi oldukça canlı ve oldukça inovatif."

"Değişimlere çok açık. Adeta tüm mobilya sektörünün trentlerini belirleyen bir bölge. Dolayısıyla var olan ihtiyaçları karşılamak adına tasarımcılara ve mobilyacılara renklerimizi tanıtabilmek, trentleri gösterebilmek için depo faaliyetlerinin yanı sıra bir showroom yapmak istedik."

"Bu showroom'da asıl gayemiz serbest tasarım yapan mimar arkadaşlarımızı, tasarımcı arkadaşlarımızı showroomumuzda ağırlamak, onlara mobilya sektöründeki, dekorlardaki son trentleri gösterebilmek, onların fikirlerini alabilmek, onların verebileceği fikirler çerçevesinde de hem kartelamıza yeni renkler ilave etmek, bunun dışında da onların bizi yönlendirmeleriyle yeni renk, desen, dekor seçimini daha inovatif, karşılıklı iş birliği yapabilmek."

"Bütün gayemiz gerçek manada hedef renkler seçip, bunu genel anlamda trent haline getirmek. Tabi bunun içinde biraz çaba sarf etmek gerekiyor. Fikirlere önem vermek gerekiyor. Karşılıklı istişarelere önem vermek lazım. İhtiyaçları belirlemek lazım. Bu sebeple çok faydalı olacağına umduğumuz bir organizasyon yapmaya çalıştık. İnşallah bu başarılı olur." dedi.

BİZİ YÖNLENDİRSİNLER

Tüm tasarımcı ve mobilyacıları showroomlarına davet eden Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Modern çizgileri olan klasik bir ürün sergilemekten ziyade ürünler üstünde yenilikleri gösterme amacı ve arzusundayız. Çünkü insanların kafasında daha somut hale getirmeye çalışıyoruz. Sonuçta burası Kastamonu Entegre'nin çatısı altında faaliyet bir showroom olduğu gibi aslında bence burası bütün mobilya firmalarının ve bütün serbest tasarım yapan insanların showroom'u."

"Buraya gelsinler. Sıcak bir sohbet etsinler. Dekorları, trentleri, renkleri daha iyi görsünler. Gerekiyorsa bizi yönlendirsinler. Bu sayede mobilya sektörüne katma değer sağlayalım. Bütün çabamız, derdimiz, gayemiz bu. Burası sıcak bir ofis ortamı. İnsanlar, tasarımcılar, mobilyacılar gelsinler renk ve desen sunumlarında bize destek olsunlar. Kendi beğenilerine göre hem bizi yönlendirsinler hem doğru ürünler ortaya çıksın."

Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti Türkiye'nin 66 Yıllık Gıda Devi İflas Etti

İNEGÖL MOBİLYANIN BAŞKENTİ

Kastamonu Entegre İnegöl Bayisi Baleno Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Şimşek ise yaklaşık 10 yıldır Kastamonu Entegre'nin İnegöl bayiliğini yaptıklarını belirtti.

Açılışını gerçekleştirdikleri showroom'un İnegöl'e değer katacağına inandıklarını dile getiren Şimşek, şunları söyledi:

"Bu süreç içerisinde her sene üzerine koyarak geldik. İnegöl gerçekten mobilyanın başkenti. Bizde bu başkente uygun şekilde önce kendi satış yerimizde bir tasarım ofisi oluşturduk. Bu tasarım ofisi biraz daha butik kaldı. Bunun ihtiyacını görünce biraz daha büyük daha modern daha anlaşılabilir şekilde bu depo organize edildi. Bu organizasyon sonucunda da bu çıktı. Bundan dolayı Kastamonu Entegre Endüstriyel Ürünler Grup Satış Müdürü Ayhan Beye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Katkıları çok büyük."

"2017 yılını sektör olarak inişli çıkışlı, acısıyla tatlısıyla geçirdik. Bunlardan ciddi anlamda tecrübe ve ders alıp, 2018 yılında daha iyi şartlarda, ihracata yönelik İnegöl'ü daha iyi tanıtabilecek şekilde çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalarda bizimde katkımız olursa ne mutlu. Burada zaman aralıkları içerisinde çaylı, kahvaltılı, yemekli toplantılar düzenleyip tasarımcılarla mobilyacıları bir araya getirip, gündemdeki konuları, renkleri konuşmak, sektörün nereye gittiğiyle ilgili fikir alışverişi yapmak istiyoruz. Ben açılışımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum."