Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, yaptığı basın açıklamasına Ulu Cami'de yaşanan bombalı saldırıyı kınayarak başladı.

TERÖR ATEŞİNDEN KURTULMALIYIZ

Balakuş; "Bursa'nın Ayasofya'sı olan tarihi Ulu Cami, yapımında nice büyüklerin rol aldığı böyle bir kutsal mekanda bu tarz saldırının ucuz bir şekilde atlatılması sevindirici bir durum.

Milli ve manevi değerlerimizin bir kere daha ne kadar ön planda olduğunu, böyle kutsal bir mekanda yapılmak istenen saldırının ayaklarına takılmasıyla görmüş olduk.

Yaralılarımız olmasına rağmen can kaybı olmaması biraz olsun içimizi rahatlatıyor. Bu saatten sonra Türkiye'nin her yerinde bombaların patlayacağı, terör örgütlerinin bu eylemleri yapacağı aşikardır.

Allah kolluk kuvvetlerimize yardımcı olsun. Yaptıkları mücadele, verilen şehitler ortada. Ölmüşlerimize rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum.

Ülke olarak bundan sonra her şeyden önce vatanımızın birliği ve bütünlüğü için çaba göstermeliyiz.

Ülkemizdeki bu terör saldırılarının sona ermesi için çalışmalıyız. Herkesin ülkemizi bu terör ateşinden kurtarmak için çalışması gerekiyor" dedi.

BU TARTIŞMA ANLAMSIZ

Laiklik konusundaki tartışmalara da değinen Balakuş, şunları söyledi:

"Laiklik konusu hakkında Türkiye'de bir tartışma başladı. Meclis Başkanımız tarafından ortaya atılan 'Yeni anayasada laiklik olmamalı' veya 'din eksenli bir anayasa olmalı' söylemlerine katılmıyorum.

Biz Demokrat Parti olarak Türkiye'nin laik Cumhuriyeti ile laik üniter yapıyla bir arada yönetilmesini umuyoruz. Bu tip tartışmaları anlamsız buluyoruz.

Türkiye gayet yolunda giden bir Cumhuriyettir ve herkes bundan memnundur.

Memnun olmayan vatandaşların da bence bir kez daha düşünmeleri gerekir. Herkesin demokrasi içerisinde yaşadığı, herkesin hür bir şekilde ibadetini yapabildiği, istediği şekilde düşünüp hayatını idame ettirebildiği böyle güzel bir ülkede yaşamak mı yoksa birbirine girmiş, birbirini katletmeye çalışan etrafımızdaki ülkeler gibi mi olmak istediklerini tekrar düşünmeleri gerekir"