KBB uzmanı Uzm.Dr.Ercan Aydın, yaptığı açıklamada; "Lipomlar en sık görülen yumuşak doku tümörleridir. Genellikle soliterdirler ve vücutta yağ dokusunun izlendiği herhangi bir yerde yerleşebilirler. Baş-boyun bölgesinde oldukça nadir görülürler, en sık ise posterior servikal üçgende lokalize olurlar, Yüzde sekseni 5 cm'den küçüktür, 10 cm'den büyük Kitleye olanlarına "dev lipom" adı verilir. Nadiren malignleşme gösterirler. Lipomların tedavisinde cerrahi eksizyon, liposuction, steroid

Kusmak Orucu Bozar mı? Oruçlu iken kusan kişi ne yapmalı? Kusmak Orucu Bozar mı? Oruçlu iken kusan kişi ne yapmalı?

enjeksiyonu gibi yöntemler kullanılabilmektedir" dedi.

10 YILDIR VAR OLAN ŞİKAYET

36 yaşındaki erkek hastanın boyun orta kısımda 10 yıldır var olan ve yavaş büyüyen ağrısız kitle şikayeti ile polikliniğe başvurduğunu aktaran Aydın; "Fizik muayenede ön servikal bölgeyi tamamen dolduran yaklaşık 10x10 cm boyutta, mobil, düzgün sınırlı kitle palpe edildi. Kitle hastada kozmetik şikayetin yanı sıra boyun hareketlerinde ve solunum almakta ve yutkunmakta zorluk da yaratıyordu. Boyunda kitle haricinde palpabl lenfadenopati saptanmadı, diğer kulak burun boğaz muayeneleri normal izlendi"

"Hastadan ön tanı amaçlı ultrasonografi (USG), magnetik rezonans görüntüleme (BT) istendi. USG ÖN servikal bölgede geniş boyutlu, dışarıya protrüde görünümde cilt altı yağ doku ile aynı sonografik görünüme sahip lezyon mevcuttur (yağ doku hipertrofisi)" olarak raporlandı. Hastaya genel anestezi altında kitle eksizyonu uygulandı. Operasyon esnasında cilt pililerine paralel yaklaşık 10 cm'lik bir inzisyon yapıldı, cilt-cilt altı geçildikten sonra kitlenin kapsülü takip edilerek etraf dokulardan başarıyla disseke edildi"

CİHANGİR'DE HASTA KABUL EDİYOR

KBB uzmanlığındaki birçok ameliyatın dışında burun estetiğinde de çok başarılı vakaları var olan Uzm.Dr.Ercan Aydın, Özel Cihangir Hastanesi KBB kliniğinde hasta kabul etmektedir.