Mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Meydanı ile Terminal arasında hizmet verecek T2 tramvay hattındaki çalışmaların konuya ilişkin Danıştay kararının ardından birkaç güne kadar başlayacağını açıkladı.

BUGÜN YA DA YARIN ÇALIŞMALAR BAŞLAR

Başkan Altepe, ihaleye giren 2 firmanın birbirini dava etmesi sonucu Danıştay'a taşınan T2 tramvay hattıyla ilgili yaşanan aksaklıkların birkaç güne kadar giderileceğini söyledi.

T2 tramvay hattıyla ilgili Danıştay'dan onay beklediklerini, bu nedenle inşaat çalışmalarını durdurmak zorunda kaldıklarını belirten Başkan Altepe, "'Karar çıktı, çıkacak' deniyor.

Bugün ya da yarın inşallah, çalışmalara başlayacak firma belli olacak. İstanbul Yolu'ndan tramvay hattıyla ilgili çalışmalar zda başlamış olacak. Karar her an bize ulaşabilir. Ulaşır ulaşmaz ilgili firmayı görevlendireceğiz" dedi.

UÇUŞLARDA DÜZENSİZLİK YAŞANDI

Ankara Yolu'ndaki yeni Büyükşehir Belediyesi binası meclis salonunda gerçekleşen toplantıda, Bursa Gemlik'ten İstanbul Haliç'e olan deniz uçağı seferleri ile Mudanya'daki sahil düzenleme çalışmaları da gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Gemlik'ten İstanbul Haliç'e olan deniz uçağı seferlerinin bakanlığın uçuşlar ve pilotlar üzerinde getirdiği yeni düzenlemeler nedeniyle aksadığını ve bu nedenle uçuşlarda düzensizlik yaşandığını ifade etti.

Konuşmasında uygulamaya alınan uçuş düzenlemelerinin Türkiye'deki alt yapı eksikliğine değinen Başkan Altepe, yeni maddeler eklendikçe kendilerini revize ettiklerini bildirdi. Yapılan düzenlemeler sonucunda Büyükşehir Belediyesi'nin deniz uçağı filosunun genişlediğine de değinen Başkan Altepe,

Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu Başkanın çağrısı ile gençler sahur vakti gece dönerine koştu

"Yeni uçağımız Ankara'dan geldi. Pilotlarımızın sertifikaları da alınmak üzere. Bugün bir uçak daha alıyoruz. Belediyemizin 3 tane oldu, 4.'sü de geliyor. Filomuz da güçlendi" diye konuştu. Başkan Altepe, yeni alınan uçakların Gemlik Limanı haricinde Yunuseli Havaalanı hattında da çalışabileceğini vurguladı.

MUDANYA'YA YÜZLERCE MİLYON TL'LİK YATIRIMLAR

Meclis toplantısında, inşaat çalışmaları devam eden Mudanya sahil düzenlemesi de gündeme geldi. Buradaki konuşmasında yapılan çalışmaları anlatan ve sıkıntıların müteahhitlerden kaynaklanan nedenler nedeniyle uzadığını vurgulayan Başkan Altepe, gerçekleşen son ihaleyle birlikte tüm sorunların aşıldığını, Mudanya sahillerinin ilmek ilmek yeniden ele alındığını belirtti.

Büyükşehir'in 'Yatırım yapsın' diye sahillerde yer aldığını ve bunun da şu an için sorunsuz gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Altepe,

"Türkiye'de sahil planlamalarını yapan ilk Büyükşehir, belediye biziz. 'Hava atalım' diye değil 'Yatırım yapalım' diye bu toplara giriyoruz. Planlar onaylandıkça, yasal engeller aşıldıkça ilçeleri yüzlerce milyon TL'lik yatırımlarla buluşturuyoruz. Sadece Mudanya sahiline çektiğimiz kolektör arıtma tesisi 100 milyon TL. Mevcut raylı sistem de 100 milyon TL'lik harcamayla ilçeye ulaşacak.

Yine sahil düzenleme çalışmalarına da yine 100 milyon TL harcayacağız. Sadece 3 kalemde 300 milyon TL'lik yatırımı ilçe belediyesi mi yapacak?" ifadelerini kullandı.