İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK), İnegöl'e renk katan değerler oluşturmaya devam ediyor. Binlerce kursiyerin farklı alanlarda eğitim aldığı İNESMEK'te El Sanatları Öğretmeni Hülya Şimşek ve Kursiyerlerinin hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerden oluşan "Bir Ağaç Bin Değer" adlı ahşap yakma sergisi, bugün 14.30'da İnegöl Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonunda düzenlenen törenle açıldı.

İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler

ŞEHRİMİZİ, YAŞAYAN HERKESLE YÖNETMEK İSTİYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile Parti yöneticilerinin de katıldığı açılış törenine, vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban,

"Bugün müzemizde "Bir Ağaç Bin Değer" ahşap yakma sergimizi açmak için bir aradayız. Çok değerli hocamız Hülya Hanımın ve kursiyerlerinin emekleriyle gerçekleşen bir sergi. Tabi bunun öncesinde şehirde pek çok işin altına imza atıyoruz. Belediyecilik deyince artık klasik belediyecilik akla gelmiyor. Ben de göreve geldiğim günden bu yana yeni nesil belediyecilik vurgusu yapıyorum. İnsana yatırım yapıyoruz.

Beraberinde insana değer verildiğinde yapılan her iş zaten güzel ve değerli oluyor. Bu anlamda çalışma arkadaşlarımla da ne kadar övünsem azdır. Üretiyorlar, fikirler veriyorlar. Aynı şekilde vatandaşlarımızın da fikirlerine ulaşmak için inegölünfikri.com isimli bir site oluşturduk. Neden? Bu şehri yaşayan herkesle birlikte yönetelim istiyoruz. Fikirler gelsin istiyoruz" dedi.

MÜZE KÜLTÜR MERKEZİ OLDU

Müzede pek çok açılışa ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Taban, "Bugün de bunlardan bir tanesini gerçekleştiriyoruz. İNESMEK özelinde bu yapılıyor. İNESMEK'te hocalarımızın katkılarıyla, vatandaşlarımızın oraya gelip düzenli bir şekilde aldıkları eğitim ve planlı çalışmayla bunları yapıyoruz.

Bundan önce yaptığımız açılışlarda da içeride ortaya çıkan eserlere bakıyorum, profesyonel eserler ortaya çıkmış. Demek ki belli bir disiplin içerisinde çalışmalar yürütüldüğünde güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. İnşallah birazdan ahşap yakma sergimizi de açmış olacağız. Biz insanımıza değer vermeye devam edeceğiz. Sergimizde emeği geçen hocalarımıza ve kursiyerlerimize de teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

MÜZEDE 95. SERGİ

İnegöl Kent Müzesi'nin 95'inci sergisi olma özelliğini taşıyan Bir Ağaç Bin Değer ahşap yakma sergisi, konuşmanın ardından kurdele kesimiyle açıldı. Sergilenen ürünler ilgiyle incelendi.