ÇÖP KONTEYNERLERİ YERLEŞTİRİLDİ
İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından evsel kaynaklı mutfak atıklarının toplanması amacıyla 115 Adet 400 lt'lik çöp konteyneri yerleştirilen Küçük Sanayi Ağaç İşleri Bölümünde, yeni sathi kaplama çalışması yapılan yerlere de bugün itibariyle 50 Adet 800 lt'lik çöp konteynerleri yerleştirilmeye başlandı.
ENDÜSTRİYEL ATIKLAR ATMAYALIM
Evsel atıklı çöp konteynerlerin tespit edilen yerlere yerleştirilmesi işlemine Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti İlçe yöneticileri ile birlikte katılan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, "Lütfen çöp konteynerlerinin içine endüstriyel atıklar atmayalım.
Ve bunların içindeki atıkları yakmayalım. Yakıldığı zaman konteynerlerimiz kararıyor ve görüntü hiçte hoş olmuyor ve atıl duruma geliyor. Sizlerden ricam bu konteynerleri sadece evsel atıklar için kullanalım" dedi.
SON DERECE HASSAS DAVRANIYORUZ
Küçük Sanayi Ağaç İşleri Bölümünde çöp konteynerlerinin yerleştirilmesi sırasında konuşan Başkan Yardımcısı Adil Kansu;
"İnegöl Belediyesi olarak halkımızın çevre sağlığını korumak, temiz ve sorunsuz bir şehirde yaşaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu konuda yaptıklarımız sözde kalmıyor, hayata geçirdiğimiz projelerle hayat buluyor.
Kentimizdeki evsel atık toplama, yolların süpürülmesi, çöplerin düzenli olarak alınması konusunda tüm çalışmalar büyük bir titizlikle yürütülüyor. İnegöl Belediyesi olarak çevre sağlığı ve hijyen konusunda son derece hassas davranmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Küçük Sanayi Ağaç İşleri bölümünün yeni asfalt çalışması olan yerlere evsel atıklar için 50 adet 800 lt'lik çöp konteynerleri koyuyoruz" dedi.
50 ADET ÇÖP KONTEYNERİ
İnegöl Belediyesi olarak biz istediğimiz kadar günlük temizlik çalışması yapalım esnafımız ve insanımız gerektiği kadar özen göstermediği sürece çevremizin temiz olması mümkün değil diyen Kansu;
"Bu anlayışla Mahalle statüsüne kavuşarak İnegöl'e bağlanan köy ve beldelerden sonra Küçük Sanayi Ağaç İşleri'ne de evsel çöplerin toplanması amacıyla konteyner dağıtma çalışmasına başlamıştık.
Bu kapsamda daha önce evsel kaynaklı mutfak atıklarının toplanması amacıyla 115 Adet 400 lt'lik çöp konteyneri yerleştirmiştik. Buna ek olarak Küçük Sanayi Ağaç İşleri Bölümünde yeni asfalt çalışması yapılan yerlere de bugün itibariyle 50 Adet 800 lt'lik çöp konteynerlerini uygun yerlere yerleştirmeye başladık.
Bu son dağıtım ile birlikte buradaki işadamlarımız ve esnaflarımız iş yerlerinin mutfağından çıkan evsel atıkları buraya atmalarını bekliyoruz" dedi.
ENDÜSTRİYEL ATIKLAR ATMAYALIM
Maalesef üzülerek söylüyorum ki bu çöp konteynerlerin içine talaş, tiner tenekesi, medefe, sunta ve sünger parçaları atılıyor diyen Kansu;
"Akşam da iş yerlerinden eve gitmek için çıkan gençlerimiz bu çöp konteynerinin içindeki atıkları ateşe veriyor. Rica ediyorum bunlar milli servet. Bunlar halkımızın paralarıyla ve bir bedel karşılığında alınan konteynerler.
Lütfen bunların içine endüstriyel atıklar atmayalım. Ve bunları yakmayalım. Yakıldığı zaman konteynerlerimiz kararıyor ve görüntü hiçte hoş olmuyor ve atıl duruma geliyor.
Sizlerden ricam bu konteynerleri sadece evsel atıklar için kullanalım. Endüstriyel atıkları da lisanslı firmalarla anlaşılan ve onların bırakmış olduğu konteynerlere boşaltalım" dedi.
DUYARLILIK GÖSTERENLERE TEŞEKKÜR
Kansu son olarak; "İlçemizin temiz ve estetik bir görünüme kavuşması için çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini buradan belirtir, temiz bir şehir ve çevre için duyarlılık gösteren esnafımıza şükranlarımızı sunar, yapılan bu hizmetin hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle, saygılarımı sunarım" dedi.

Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın! Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın!