Maskelerinizi hazırlayın geri geliyor! Maskelerinizi hazırlayın geri geliyor!

12 YAŞINDA
12 yaşındaki lösemi hastası İnegöllü Beyza Sarı, ilik nakli için İnegöllü vatandaşlardan destek bekliyor.
Minik Beyza için seferber olan vatandaşlar Perşembe ve Cuma günleri eski Alyans Düğün Salonu mevkiinde kurulan Kızılay Kan Bağış TIR'ında düzenlenen kampanyaya katılım gösterirlerken, yardımların Cumartesi ve Pazar günlerinde Heykel Meydanı'nda kurulacak TIR stantlarında da devam edeceği öğrenildi.
KAN GRUBU ÖNEMLİ DEĞİL
Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili video çekerek sosyal medyada paylaşan baba Bülent Sarı;
"Kızım için Perşembe ve Cuma günleri Konukoğlu Camii karşısında otopark alanda Kızılay arabası bulunacaktır. İlik için donörler lazım. Kızım ilik nakli olacak ve kendi yakınlarımızın ilikleri tutmadı, uymadı. Kan çok basit bir şekilde alınıyor. Yaklaşık 15-20 gramlık bir kan alınarak DNA'ya bakılıyor.
Belden falan ilik alınmıyor, halk arasında yanlış bir bilgi var. Tamamen normal kan alınır gibi 100-150 gram bir kan alınıp oradan ilik nakli yapılıyor. İlik için donör olmaya geldim dediğiniz zaman yeterlidir. Kızımın ismi sistemde kayıtlı olduğu için o günlerde alınan kanları görebiliyoruz.
Fabrikanızda çalışanları, akrabalarınızı, camialarınızdaki insanları yönlendirebilirsiniz. Sosyal medyadaki insanları da örgütleyebilirsiniz. Çok sayıda donöre ihtiyacımız var. Kızılay'a giderek ilik için donör olmaya geldik demeniz yeterlidir. Çok az bir miktarda kanınızı alıyorlar. Zamanımız çok daraldı.
Sizden hassasiyet bekliyorum. Her yerde bunu yaymanızı istiyoruz. Kan grubunuzun ne olduğu hiç önemli değil. İlik naklinde kan grubuna bakılmaksızın ilik alınıyor. Şimdiden Allah razı olsun" ifadelerine yer vermişti.
HAFTASONU HEYKEL'DE DEVAM EDİYOR
Minik Beyza'nın amcası Necati Keskin ise, dün Kızılay Kan Bağış Tırı önünde basın mensuplarına konuştu. Keskin,
"Yeğenim lösemi hastası, kendisine ilik arıyoruz. Perşembe ve Cuma günleri Sani Konukoğlu Camii karşısındaki otopark alanda Kızılay Kan Bağış Tırı vasıtasıyla vatandaşlarımızın yardımlarını aldık.
Yoğun bir ilgiyle karşılaştık, herkese çok teşekkür ederiz. Cumartesi ve Pazar günleri ise Heykel Meydanı'nda saat 15.30 ile 19.30 arasında kök hücre alımı yapılacaktır. Herkesten Allah razı olsun, yardım edecek vatandaşlarımıza da şimdiden teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.