21 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangın sonrası küle dönen ve Anıtlar Bölge Kurulu'na onaylattırılan restorasyon planı çerçevesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun bir şekilde yapılacak Beylik (Cafer Paşa) Han'ında çalışmalar sürüyor.

İhaleyi alan yüklenici firmanın çalışmaları aralıksız sürerken, hanın şuanda duvarları örülüyor. Yaklaşık 1 metre 15 cm genişliğinde örülen duvarlar aslına uygun şekilde taşlardan oluşuyor.

İç kısımda çalışmalar sürerken, Beylik Hanının aslına uygun inşa edilebilmesi için hazırlanan projenin uygulanması için dış kısımda bulunan işyerleri ile alakalı çalışma yapılacağı öğrenildi.

Yetkililerden aldığımız bilgilere göre; dış alanda bulunan ve orijinalliği bozan işyerleri nedeniyle Beylik Han'ının yapım çalışmasının ağır işlediği açıklandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 'Kur'an Kursları Kapatılıyor' İddialarına Yalanlama Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 'Kur'an Kursları Kapatılıyor' İddialarına Yalanlama

HAN'DA 62 DÜKKAN OLACAK

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin uygulanacağı hanın; iç avluda 40, dış kısımda da 22 dükkan yer alacak. Restorasyon çalışmalarının, toplam 2 milyon 600 bin TL'ye mal olacağı açıklandı.