Okul Müdürü Mevlüt Bilgin yaptığı açıklamada;

1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi! 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi!

"Toplumların gelişmişlikleri, kalkınma hızları kitap okuma ve bilime verdikleri önemle doğru orantılıdır.

Eğitime, bilime önem veren toplumların hızla kalkındığı, çağdaşlaştığı ve geliştiği görülmektedir. Ülkemiz ne yazık ki kitap okuma konusunda çoğu Afrika ülkesinin gerisinde kalmış durumdadır."

DÜNYADA 86'NCI SIRADAYIZ

"UNESCO verilerine göre Türkiye, kitap okuma oranında dünyada 86'ncı sırada, yoksul Afrika ülkeleriyle aynı kategoride. Dünyada kitap için kişi başına harcanan para ortalama 1,3 dolarken Türkiye'de çeyrek dolar.

Türkiye'de düzenli kitap okuyanların oranı neredeyse binde bir. Bu oran, en fazla kitap okuyan ülkelerin başında gelen İngiltere ve Fransa'da yüzde 21, Japonya'da yüzde 14, ABD'de yüzde 12 civarındadır. Bu veriler incelenince kendimizi sorgulamalıyız."

HEPİMİZ OKUMALIYIZ

"Gelişme arzusunu yıllarca içinde taşıyan bir toplum olarak kitap okuma alışkanlığı kazanmayı önemsemeliyiz. Çocuklarımıza, gençlerimize kitap okumanın önemini kavratmalı ve onlara örnek olmalıyız.

Velilerimizin, öğrencilerimizin iyi bir okur olmalarını sağlamak ve topluma bu konuda ışık tutmak, yönlendirmek biz eğitimcilerin görevi olduğundan okulumuzda velilerimizi, öğrencilerimizi, okul çalışanlarımızı ve tüm İnegöl halkını kapsayan bir kitap okuma projesi başlattık."

VELİLER ÖRNEK OLMALI

"Projemizin çıkış noktası öğrencilerimizin yeterince kitap okumaması ve bunun nedenleri üzerinde yaptığımız araştırmalar sonucu elde ettiğimiz tespitler oldu. Bu araştırmalar sonucunda velilerimizin yeterince kitap okumadığı ve çocuklarına bu konuda örnek model oluşturamadıklarını gördük."

İNEGÖL AVM DESTEK OLDU

"Yapacağımız faaliyetlerle kitap okumanın önemine dikkat çekmeyi ve İnegöl'de okur sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Vehbi Koç İlkokulu olarak bu konuda bize büyük destek sağlayan İnegöl AVM yetkililerine eğitim ve okuma adına katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz."

"Gelecek nesillerimizin ufkunu genişletmek, bilimsel düşünme gücünü arttırmak, olaylara eleştirel yaklaşımlarını sağlamak, daha kültürlü, daha bilinçli, daha bilgili bir gençlik için kısacası daha güçlü bir Türkiye için bizimle okur musunuz?" dedi.

OKUMAYA DAVET ETTİLER

Konuşmanın ardından veliler ve öğrenciler kitap okuma faaliyetini gerçekleştirdiler. Faaliyet sırasında öğrenciler AVM'de bulunan yetişkin ve çocuklara kitap dağıtarak kendilerini okumaya davet ettiler.