Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"
İnegöl Belediyesi’nin 2014 yılını değerlendirme toplantısındaki verilerini paylaşmayı sürdürüyoruz.

Emlak ve İstimlak Müdürü Ali Yakut, 2014 yılındaki müdürlüğü kapsamında yapılan çalışmaları paylaştı.

KÖYLERDEKİ MÜLKLER DE GELİR OLDU

Yakut, 2014 yılında yapılan işlemler çerçevesinde muhtelif yerlerde;
-136 adet hisse satışından 3 milyon 10 bin TL,
-İhale yoluyla 8 adet arsa satışından 5 milyon 586 bin 295 TL,
-Cuma mahallesi 2 adet dükkan satışından 215 bin TL
-ve Akhisar TOKİ’den 14 adet daire satışından da 1 milyon 320 bin TL olmak üzere
toplam 10 milyon 151 bin 295 TL gelir elde edildiğini söyledi.

Yakut ayrıca diğer harçlardan 20 bin TL ve ATM,
Baz istasyonu ve köylerdeki mülklerden 1 milyon 411 bin 697 TL gelir sağlandı.

2014 YILINDA YAPILANLAR

Emlak ve İstimlak Müdürü Ali Yakut, 2014 yılında yapılanları şöyle sıraladı:

“-İnegöl Spor Tesislerinin yapımı için Yeni İnegöl’de yer tahsis edildi.
-105 ada ve Yeni İnegöl’e ait şehirleşmeyi tetikleyici stratejiler kapsamında Mobiliyum ve çevresinde yapımına başlanan AVM’ler ile
-İnegöl Spor Tesislerinin taşınması aşamaları devam ediyor. Diğer kamusal yatırımlar içinde araştırmalar yapılıyor”

“Şehir merkezinde Otopark Sıkıntısı olan bölgeler için natif çözümler üretilmesi kapsamında eski tekel binasının olduğu yer Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilmiş olup halkın kullanımına açıldı.

Şehir içinde muhtelif yerlerde otopark amacıyla kamulaştırmalar devam etmektedir. Restorasyon çalışmalarına altlık olması amacıyla Osmaniye Mahallesi civarında 2(iki) adet, Yenice Mahallesi Ahmet Türkel evinin karşısında da 1(bir) adet olmak üzere üç adet tescilli binanın bulunduğu alan kamulaştırılarak röleve restorasyon çalışmaları için imar işlerine havale edildi”

“Tahsis Devir takaslar (9 adet tahsis 13 adet devir(bedelli-bedelsiz). Muhtelif yerlerde 136 adet Hisse satışı ,8 adet İhale yoluyla arsa satışı ve 2 adet dükkan satışı 16 adet Toki daresinin satışı(c-15bloklarda) gerçekleşti.

İdaremizin daha önceden harç almadığı veya cüzi harçlar aldığı konular incelendi günümüz şartlarına göre güncellendi. 91 Adet köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde numarataj ve sayı sallaştırma çalışması devam ediyor”

“270 Adet serbest büroların hazırlamış olduğu parselasyon dosyalarının kontrolleri yapıldı 50 Adet idaremize ait muhtelif yerlerde ihdas,yola terk,ifraz ve 18.madde uygulamalarına ait dosyalar hazırlandı Piyasa değeri 150.000 Tllik iş idaremiz bünyesinde hazırlandığından ücretsiz olarak gerçekleşti.

Huzur Mahallesinde Hatalı İmar uygulaması Sonrasında oluşan Mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla Tapu-Kadastro-Belediye arasında yürütülen düzetme ve Yeniden uygulama çalışmasında Bütün hatalar tespit edildi düzeltme kapsamında da Hazırlanan dosya kontrol aşamasında olup kontrolleri bitirildikten sonra kadastro ve tapu aşamalarından sonra tescil edilecek”

2015 YILINDA YAPILACAKLAR

Yakut 2015 yılına ilişkin yapılacakları da şöyle sıraladı: Botanik park bahçesinde yüzme havuzu için arsa tahsisi yapılacak.

Büyükşehir kanunu kapsamında da idaremize devrolan mevcut taşınmazlara ilave olan 91 köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri de dahil olmak üzere bütün envanterin tek bir sistemde toplanması idaremize ait taşınmazların canlı ve akıllı bir bilgi sisteminde arşivlenmesi ve idaremizin geleceğe yönelik ihtiyaç ve stratejilerinde yön belirleme amacıyla akıllı harita üretilmesi”

“Başkanlık faaliyet raporundaki ve seçim beyannamesindeki projelerin Müdürlüğümüzü İlgilendiren kısımlarında devreye girip en kısa zamanda sonuca ulaştırılması için çalışmalar yapılacak.

Yenice belediyesinden iptal olan iki adet imar uygulaması ve İnegölün Yenice Mahallesinde de mahkeme kararı ile iptal olan yerlere yeniden imar uygulaması yapılması yapılarak vatandaşların mağduriyetleri giderilecek. Beldelerde imar uygulaması olmamış yerlerde parselasyonlar yapılacak ve arsa üretilmesi sağlanarak vatandaşın ruhsat almasının önünün açılması sağlanacak”

“İnegöl Sporun olduğu yerin kapalı Pazar yeri yapılması ve Caddeye bakan cephelerinde Dükkan olarak planlanması projesi kapsamında Etüt proje md.nün projeleri bitirmesine müteakip ,İmar ve Şeh.Md.nün plan değişikliği de bittikten sonra parselasyon yapılacak.


Şehir içinde otopark ve mahalle konağı veya belediyenin umumi hizmetlerinde kullanılması amacıyla tescilli binaların veya merkezi alanlardaki sıkıntılı bölgelerin kamulaştırılarak halkın kullanımına uygun hale getirilmesi kapsamında 2 ila 4 arasında bölgede işlemler yapılacak(rıza-i veya mahkeme kararı ile kamulaştırma)”

“Uygulama İmar planlarının dışında kalan aktif tarım yapılan arazilerin daha verimli kullanılması ve çiftçilerin bilinçlendirilmesi kapsamında projeler üretilecek(arazi toplulaştırmaları ,parselasyonlar,envanter haritaları) Muhtelif yerlerde yol ,yeşil alan vs alanların idareye kazandırılması için imar uygulamaları ve kamulaştırmalar yapılacak.

İlçemiz sınırlarında 1/1000 ölçekli uygulama imar planında imarlı arsaların bulunduğu alanlardan geçen enerji nakil hatları ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapılarak plan değişiklikleri ve parselasyon çalışmalarının yapılması ile vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi(Orhaniye –kurşunlu-Huzur Mahallesi)”

“Mesudiye ve Hamzabey altgeçidinin kamulaştırmalarının takibi yapılacak Bursa Büyükşehir Belediyesinin kamulaştırma gündemine almasının sağlanması ve kamulaştırmalarının takibi yapılacak. Şehir İçerisinde saklı bahçeler üretilmesi hakkında proje çalışmaları ve kamulaştırılması. Kültür park içindeki fuar alanı ve yapılması planlanan Gençlik merkezi için plan değişikliği ve planlarının onaylanmasına müteakip parselasyonunun yapılması. Eski hastane Alanının Mevcut Haliyle Tahsisinin alınması. Kültür Sarayındaki kiracıların boşaltılmasına müteakip projeye göre parselasyon dosyasının hazırlanacak”