İnegöl Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftasında da ilçedeki öğrencileri unutmadı. Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle 7 kırsal mahallenin ilkokulunda 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencisi 353 çocuğa 3 kitaptan oluşan set hediye edildi.

EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BELEDİYE

Edebey İlkokulunda gerçekleştirilen kitap dağıtımlarına Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile aynı zamanda Edebey Mahallesi Muhtarı olan İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman'da katıldı. Kitap dağıtımları sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi'nin eğitim gönüllüsü bir belediye olduğunu ifade ederek:

"Bugün İnegöl Belediyesi olarak yine bir etkinliğe daha imza atmış bulunuyoruz. Eğitim gönüllüsü bir belediye olduğumuzu buradan gönül rahatlığıyla ifade edebilirim. Sadece kitap haftasının olduğu günlerde kitap dağıtan değil, yılın 365 günü okullarımızın ihtiyaçları noktasında her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum" dedi.

KAHRAMANLARIMIZI OKUYACAKLAR

Kendi içimizden çıkmış kahramanların hikayelerinin yer aldığı kitap setlerini öğrencilerle buluşturduklarını kaydeden Taban,

"Bugün de Dünya Çocuk Kitapları Haftası vesilesiyle kendilerine oluşturduğumuz 3'lü setlerden her öğrencimize olacak şekilde takdim ettik. 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerimize kitaplarımızı vermiş olduk. Kendi içimizden çıkmış kahramanlarımızın hikayelerini konu alan kitaplarımızı öğrencilerimize hediye ettik. Öğrencilerimize örnek teşkil etsin diye özellikle bu kitapları seçtik.

Dolayısıyla çocuklarımız bunları okuduğunda hem kitap okuma noktasında bir bilince sahip olacaklar hem de buradan çıkan öyküleri inşallah kendilerine örnek alarak bundan sonraki hayatlarında da kendi istemiş oldukları hayatları veya bu kahramanlarımızın mesleklerini seçerek kendilerine bir yol haritası çıkaracaklardır. Bizim de bu süreçte bir katkımız olursa bundan mutlu olacağımızı ifade ediyorum" diye konuştu.

İNEGÖL BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Polis olmanın yolları ve süreci Polis olmanın yolları ve süreci

Taban, İnegöl Belediyesi'nin eğitime sağladığı desteklerden de söz ederek şöyle konuştu:

"Bizler yeri geldi bilgisayar sınıfları noktasında, kütüphaneler noktasında, spor alanları noktasında, laboratuvarlar oluşturmak, kırtasiye destekleri noktasında, yeri geldi arsa tahsisleriyle alakalı üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye çalıştık. Yine imkanlar dahilinde kalan 16 aylık sürede bunları sürdüreceğiz. Emeği geçen arkadaşlarımı, çalışma ekibimi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

7 OKULDA KİTAP DAĞITILDI

Alper Taban, Edebey'de gerçekleştirilen kitap dağıtımlarının eş zamanlı olarak Alibeyköy, Bilal, Çayyaka, Hamitabat, Küçükyenice ve Maden Mahallelerinde de gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.