Beypazarı maden suları  toplatılıyor Beypazarı maden suları toplatılıyor
İnegöl Belediyesi, 65 yaş üstündeki yaşlılar için ev temizliği ve bakım hizmeti başlattı. Yaşlıların evleri temizlenecek, sıcak yemek getirilecek, kişisel bakımları yapılacak, gerektiğinde yakacak ve gıda yardımı yapılacak.
" Cem TAŞKINER

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, proje ile ilgili bilgi verdi. Şahin; “İnegöl Belediyesi olarak Umuteli Sosyal yardım merkezimiz marifetiyle gıda, kıyafet, yakacak, kırtasiye yardımı gibi birçok sosyal yardım hizmetimizle halkımızın yanında olmaya, onlara destek vermeye çalışıyoruz.
Sosyal belediyeciliğin başlangıç noktası olarak gördüğümüz sosyal yardım merkezimiz kurulduğu günden günümüze kadar sürekli hizmetlerini arttırmaya, yardım noktasında halkımızın her anında üzerine düşen vazifeyi gerçekleştirmeye çalışıyor.
Merkezimizin yardımları sadece gıda, kıyafet, yakacak ya da kırtasiyeyle sınırlı da değil. Toplu sünnet şölenleri, düğün organizasyonları gibi hizmetlerimizin yanı sıra bugün yeni bir hizmetimizi sizlere tanıtmak istiyoruz.
Projemiz; 65 yaş ve üzeri yaşlılarımızın faydalanacağı ev temizliği ve bakım hizmeti. Projemizin detaylarından bahsetmek gerekirse;
• Projemiz kendi günlük ev aktivitelerini yapamayacak düzeyde engelli olan ya da sağlık problemleri nedeniyle bu işleri yapamayan, korunmaya ve bakıma muhtaç, 65 yaş ve üzeri yaşlılarımızı kapsıyor.
• Yardım talebinde bulunacak vatandaşlarımızın ikametgâhlarının İnegöl ilçe sınırları içerisinde olması gerekiyor.
• Yine bu kişilerin günlük ev aktivitelerini yaptıracak maddi imkânlarının ya da yapacak kişilerinin olmaması gerekiyor.
• Yardım isteyecek vatandaşlarımızın kimlikle Belediyemizin Hizmet masalarına başvuru yapmaları gerekmektedir. Şahsen başvuru yapamayacak durumda olan vatandaşlarımız ise 777 00 16 hattını arayarak başvuru yapabilirler.
• Başvuru işlemlerinin tespit ve takip çalışmaları Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz tarafından yapılacaktır.
Peki, başvurusu kabul edilen vatandaşlarımıza nasıl bir hizmet sunacağız"
" Projede iki bayan, bir bay arkadaşımız görev alacak.
" Ekibe bir binek araç tahsis edilecek.
" Ekibimiz mutfak, banyo, tuvalet temizliği ve dezenfektesi başta olmak üzere evin genel temizliğini yapacak.
" Vatandaşımız sıcak yemek talebinde bulunursa Aşevimiz marifetiyle sıcak yemek yardımı yapılacak.
" Talep doğrultusunda gıda, giyim ve yakacak yardımında bulunulacak.
" Yine talep doğrultusunda saç, sakal ve tırnak temizliği gibi kişisel bakım ihtiyaçları giderilecek.
" Tüm bunların yanı sıra ekibimiz imkânlar dâhilinde hafif tamirat işleri, kısmi eşya yardımı ve boya, badana gibi işleri de yapacak.
Bu hizmetten faydalanması için gerekli şartları sağlayan teyzemizin evini temizleyerek bu hizmete başlıyoruz. Teyzemiz 68 yaşında yalnız yaşıyor. Daha önce Umuteli Sosyal Yardım Merkezimizden erzak ve giyim yardımı da alıyordu. Kendisini bugünde evde bakım hizmetimizden faydalandırmış olduk.
Bu hizmetimizin halkımıza ve İnegöl’e hayırlı olmasını dilerim dedi.