ANIL KARŞILADI

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde ilçemize gelen heyet, İnegöl'de bir dizi temasta bulundu.

Belediye ziyaretinin ardından heyeti İTSO Başkanı Metin Anıl, Meclis Başkanı Sadık Gülerer ile üyeler karşıladı.

SANAYİ ŞEHRİYİZ

İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının 1890 yılında kurulan Türkiye'nin en eski Ticaret ve Sanayi Odalarından bir tanesi olduğunu ifade ederek;

"Bölgemiz, Türkiye'nin en sanayileşmiş ve en fazla yatırım gerçekleştirmiş bölgelerinden bir tanesidir. Bursa, Türkiye'nin İstanbul'dan sonra 2. en önemli sanayi şehridir. İnegöl'e 45 kilometre uzaklıkta önemli bir sanayi şehridir. Bizde öncelikli sektörlerden bir tanesi tekstil, bir tanesi mobilya, ağaç ve orman ürünleridir. İnegöl yaklaşık 1,5 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahiptir."

"İTSO olarak hedefimiz İnegöl'ü Türkiye'de mobilyanın başkenti yapmaktır. İlerleyen yıllarda işbirliğimizin gelişerek devam etmesini ümit ediyorum. Belarus Cumhuriyeti ile İnegöl arasında ikili ticari ilişkilerimiz arttırmak isteriz. Bundan hem ülkemiz hemde Belarus Cumhuriyeti karlı çıkacaktır" dedi.

GELENEKSEL MOBİLYA ÜRETİMİ

Devlet Ormancılık, Ağaç İşleri ve Kağıt Sanayi Grubu Yönetim Kurulu BaşkanıYuriNazarov ise;

"Her yıl Belarus'ta22 milyon metreküp ağaç kesimi gerçekleştiriliyor. 3 milyon metreküpe kadar devlet rakamları var. Elimizde bu denli kesilmiş hazır ürün bulunuyor. Belarus'tadeğişik bir sunta imalatımız var. Sunta imalatından sonra mobilya imalatı var ama ülkemizde mobilya imalatı sizin ölçeklerinizde değil. Şunu da söyleyebilirim ki mobilya üretiminin Belarus'ta iyi bir tarihçesi var."

"Mobilya imalatının bizde geleneksel bir çizgisi var. Genellikle mobilyalarımızı natürel ağaçtan yapıyoruz. Ağacın diğer sanayi kolu da kağıt, selüloz üretimidir. Selüloz üretiminde atık kağıtları da kullanabiliyoruz. Bu ziyaretimiz iş alanlarında kesişim noktalarımızı belirledikten sonra girişimlerde bulunmaktır. Sizin delegasyonunuzu kabul ederek kendimizi anlatmak istiyoruz. Birlikte olursak daha güçlü oluruz" diye konuştu.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

İTSO ziyaretinin ardından İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) binasında mobilya, mobilya aksesuarları ve orman ürünleri sektörlerinde yer alan üyelerin katılımına yönelik ikili iş görüşmeleri yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV Oranlarına Zam Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV Oranlarına Zam