‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı ‘Ben Vladimir Putin’ kitabının tanıtımı yapıldı
Roman Kültürünü Yaşatma Derneği’nde gerçekleşen ziyarete, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bazı AK Parti’li Belediye Meclis Üyeleri, Dernek Başkanı Hasan Lekesizyiğit ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.

AÇILIŞA ERDOĞAN’I DAVET ETTİK

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Hasan Lekesizyiğit,

“Bu derneğin açılışı için 2006 yılında adımlar attık. 2006 yılında İnegöl Belediyesi’ne gidip, biz bir iş başvurusunda bulunduk ve Başkanımız bizi işe aldı. 2 yıl sonra Belediye Başkanımız ile birlikte, bir kardeşhane, dosthane sohbetimiz oldu.

Başkanımız bana, ‘Hasan kardeşim, İnegöl’de bir Roman derneği yok. Biz bir Roman Derneği açalım’ dedi. Biz de canı gönülden başkanım dedik ve süreç ilerledi. 2-3 yıl içerisinde bir yer bulmak için çalıştık ama bulamadık. Ondan sonra bizim bir ailemiz bizim bir yerimiz var dedi. Biz de yerimizi bulduk.

Sonra başkanımıza bir yer bulduğumuzu söyledik. Başkanımız da elinden gelen her şeyi yapacağını söylemişti ve bugün burada gördüğümüz şeylerin meselesi Sayın Başkanımızdır. Sayın Başkanımıza ne desek azdır. Allah kendisinden razı olsun. Tabi ki bizi çok güzel bir kıvama getirmeye sebep oldu.

Güzel şeylere vesile oldu. Kaymakamımıza gittik. Kaymakamımız da bize çok güzel şeyler sundu. Bizim için İŞ-KUR ve Halk Eğitim marifeti ile hem eğitim hem de iş açısında bir plan proje çiziyorlar. Başkanımız bizim öyle şeyler yapmamıza vesile oldu ki, geçen aylarda Sayın Bakanımızın yanına gittik.

Ondan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına gittik. Cumhurbaşkanımızı derneğimize davet ettik. Açılışımız için kendisini davet ettik. Himmetle inşallah gelirsiniz dedik. O da inşallah dedi” şeklinde konuştu.

ETLE TIRNAK GİBİYİZ

Lekesizyiğit’in ardından söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise,

“Burada acizane bir mekân oluşturuldu. İnşallah bu mekânın daha da büyüğünü oluştururuz. Şunu unutmayın, mekânın büyüklüğünden, şeklinden şemalından ziyade, mekânın içerisindeki değerler çok daha önemli. Siz en güzel mekânları yapabilirsiniz, hanlar hamamlar tabiri caiz ise ama içinde bir değer üretemezseniz bunun hiçbir ehemmiyeti yok.

İnegöl de her yerden göç alan bir yer. Bunları tabi bir üstünlük, bir ayrıcalık saymaktan ziyade, bunları bir zenginlik olarak düşünmek lazım. Anne babayı seçmek, nerden geldiğimizi seçmek bizim elimizde değil. Bu Allah’ın bir takdiri. Allah’a hamdolsun Müslüman bir anne babadan dünyaya geldik. Allah’a hamdolsun güzel bir memlekette hep beraber yaşıyoruz.

Bunların kadrini kıymetini bilmemiz lazım. Bu mekânların kurulmasında bir amaç var. Sadece ve sadece bu şehri güzelleştirebilir miyiz" Daha da yaşanılır hale getirebilir miyiz" Şükürler olsun bu memlekette etle tırnak gibi yaşıyoruz. Hasan kardeşim Belediyede çalışıyor. Bir başkası sanayide çalışıyor. Bir başkası ise kendi işini yapıyor. Herkes bir taraflarda bir şeyler yapmaya çalışıyor.

Ben Dernek Başkanı Hasan’a da söyledim. ‘Senin amacın egolarını tatmin etmek mi"’ dedim. O da bana amacının bu insanların maneviyatlarını düzeltmesi için ve güzelleşmeleri adına bir şeyler yapmak istediğini söyledi” diye konuştu.

SOHBETLERE İŞTİRAK EDELİM

Dernek bünyesinde sohbetler gerçekleştirildiğini belirten Aktaş,

“Bu sohbetlere iştirak edelim. Yer yetmez ise daha büyük bir yer tutulur, sohbetler orda yapılır. Hatta bu dernek binası bize yetmiyor derseniz, daha büyük bir yer tutulur. Burası bir adrestir, semboldür.

Ama buradan birileri maddi ve manevi gıdasını temin etsin. İhtiyaç sahipleri varsa, ihtiyaçlarını gidermek durumundayız. Ama şunu unutmayın, karnınızın açlığını yemekle doyurursunuz ama gönlümüzü doyurmak kolay iş değil. Onu doyuracak aşçıları bulmak lazım.

O beyin ve gönül yapan insanları bulmak lazım. Burada hem enstrüman kursu da olacak, sohbette olacak, çevre temizliği ile alakalı toplantılar olacak. Şunu demeyeceğiz asla, ‘Bana ne memleketi ben mi kurtaracağım’” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLAR PİSTE ÇIKTI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Dernek Başkanı Hasan Lekesizyiğit, gerçekleştirilen konuşmaların ardından Roman vatandaşlar tarafından çalınan oyun havalarında sahneye çıkarak karşılıklı çiftetelli ve roman havası oynadılar.