İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve AK Partili meclis üyeleri ile parti yöneticilerinin de katılımıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gençlik Merkezi binasında devam eden kursları ziyaret etti.

Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi

RESİM YETENEK KURSUNU ZİYARET ETTİ

Gençlik merkezini ziyaret ederek kurslarda yapılan etkinlikleri yerinde inceleyen Başkan Taban, kursiyerler ile fikir alışverişinde bulundu.

İlk ziyaretini resim yetenek sınavı hazırlık kursuna gerçekleştiren Taban, öğrencilerin çizimlerini inceledi. Kursa ilişkin talepleri de dinleyen Taban, ardından yetişkin resim kursunda eğitim alan vatandaşların yaptığı tabloları ve çalışmalarını inceledi.

BAŞKAN BAĞLAMA DENEMESİ YAPTI

Başkan Taban, resim kurslarının ardından bağlama kursunu ziyaret etti. Aldıkları 5 aylık eğitimle kursiyerler öğrendikleri parçaları Başkan Taban ve beraberindeki heyet için çaldı. Ziyarette Alper Taban, bağlamayı eline alarak deneme yaptı.

KOROYA EŞLİK ETTİ

Alper Taban, bağlama kursunun ardından gitar kursunu ziyaret etti ve öğrencilerin mini konser gösterisini dinledi. Ardından Türk Halk Müziği Korosunu ziyaret eden Taban, koroya eşlik ederek seslendirilen eserlere ortak oldu. Taban, koronun konser talebi üzerine de en yakın zamanda bir organizasyon yapmak için çalışacakları sözünü verdi.

BU İLGİYİ GÖRDÜKÇE MUTLU OLUYORUZ

Ziyaretler sonrası bir açıklama yapan Belediye başkanı Alper Taban,

"İnsanlar günlük yaşamlarındaki stresten uzaklaşmak için buralara geliyorlar, kendilerine farklı yetenekler, özellikler katabilmek adına kurs merkezlerine geliyorlar. Kimi resim, kimi koro, kimi enstrüman alanında geliştiriyor. Bizler de bu ilgi ve alakayı gördükçe mutlu oluyoruz.

Bu akşam da kurslarımızı ziyaret edip hem aldıkları eğitimleri görmek hem de kendilerine bir talep ve önerileri var mı sormak istedik.

Belediyeler artık sadece alt yapı ya da üst yapı değil, bunun yanı sıra vatandaşlarımızın da var olabilecek diğer ihtiyaçlarını sosyal anlamda kültürel anlamda, sanatsal anlamda sporsal anlamda ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyor. Biz de İnegöl Belediyesi olarak destek vermeye çalışıyoruz" dedi.