İYİ Parti’de üst düzey istifa! İYİ Parti’de üst düzey istifa!
Merkezi İstanbulda bulunan Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneğinin Afganistan, Arnavutluk, Gürcistan, Kırgızistan, Filisitin, Suriye, Senegal, Malezya, Nijer, Endonezya, Sudan, gibi doğudan-batıya-kuzeyden-güneye dünyanın 4 bir tarafından gelen ve Hayrat Vakfı tarafından misafir edilen öğrenciler, İnegöl’ün tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldılar.

İnegöl’ü gezen öğrenciler sonrasında Oylat Termal de akşam yemeği yediler. Yemeğe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, bazı Meclis Üyeleri ve Rehber-der yöneticileri katıldı.

GELİŞEN BİR İNEGÖL

Yemekte konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

Öncelikle İnegöl’ümüze hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. İlçemiz tarımı, sanayisi ve turizmi ile çok güzel bir ilçe. Mobilyası, Oylat’ı meşhur, insanımız hayırsever, misafirperver. Doğası harika. Dört mevsim ürün alınabilen ender yerlerden bir yer. Ülke ekonomisine ciddi katkımız var.

Dünyaya mobilya İhraç ediyoruz” şeklinde konuştu. Gelişen bir Türkiye ve gelişen bir İnegöl olduğunu kaydeden Aktaş, bu gelişimin ve gücün emarelerini gördüklerini ve dünyada söz sahibi olan, gündem belirleyen, mazlum ülkelere yardımda en önde olan bir Türkiye olduğunu söyledi.

SUDANDA İFTAR ÇADIRLARI KURDUK

Gidilmeyen ülke, yardım yapılmayan ülke kalmadığını hatırlatan Aktaş, ülke olarak yardımları her tarafa ulaştırdıklarını, İnegöl Belediyesi olarak da Bosna’da, Kosova’da, Gürcistan’da ve son olarak da Hayrat Vakfıyla beraber Sudanda iftar çadırları kurduklarını belirtti. İnegöl insanının çok hayırsever olduğunu söyleyen Aktaş,

“İnsanımız misafirperverdir. Bu gün burada sizleri ağırlamaktan ve şu kaynaşmayı, şu birlikteliği görmekten dolayı çok mutlu oldum. Bu tablo, sizlerin bu hali beni gelecek adına umutlandırdı. Birlikteliğimiz her daim devam etsin inşallah. Bu buluşmaya vesile olan Hayrat Vakfına, yerelde İnegöl Rehber-dere çok teşekkür ediyorum” dedi.

20 ÜLKEDEN 50 ÖĞRENCİ

Hayrat Vakfı İnegöl temsilcisi Sabrihan Alemdar ise;

“Öncelikle misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bizleri Oylat’ta ağırlayan ve yoğun programında bizlere vakit ayıran Belediye Başkanımız Alinur Aktaş beye çok teşekkür ediyorum. Hayrat Vakfı bünyesinde Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneğimizin yöneticilerine de çok teşekkür ediyorum. Çünkü 20 ülkeden 50 öğrenciyle sene boyunca ilgileniyor, bu öğrencilere ülkemizin dilini, kültürünü öğretmek üzere gece gündüz çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Kendilerinin de Rehber-der bünyesinde erkek-kız öğrencilere yönelik kurslar verdiklerini, geziler düzenlediklerini, Kuran-ı Kerim ve Osmanlıca öğretmeye gayret ettiklerini belirten Alemdar;

“Ayrıca değişik zamanlarda değişik ülkelerden gelen öğrencilerimizi de İnegölü tanıtmak, misafirperverliğimizi göstermek adına faaliyetler yapıyoruz. Bu gün de böyle bir faaliyet kapsamında İnegöl’de, Oylat’tayız. Değişik ülkelerden gelen bu öğrenciler inşallah gelecekte ülkelerimizin kardeşliğinin pekişmesinde, ortak projelerin yapılmasında, halklarımızın kaynaşmasında etkin rol oynarlar. Hem ülkemizi, hem İnegöl’ümüzü unutmazlar” dedi. Akşam yemeğinden sonra misafir öğrencilere Oylat kaplıcaları tanıtıldı.