Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı
Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İl Müdürlüğümüz kurulduğu günden bu yana basın mensuplarının mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla gerekli çalışmaları yapmakta ve iletişimini güçlendirmektedir. Bugün burada Bursa ilçe gazeteleri, aylık gazeteler, ajans, ulusal TV ve ulusal gazeteler ile Bilecik gazete ve radyolarının temsilcileriyle bir araya geldik. Kahvaltı programımız dergiler, radyolar, internet medyası, Yalova gazete ve radyoları ile devam edecek.”

ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKI

Çözüm sürecine katkı sağlamak adına İl Müdürlüğünün düzenlediği Van gezisinden de bahseden Akarkaya, gezinin ardından atılan iftiralara da cevap vererek, katılan gazetecilerin kendi kurumları tarafından görevlendirildiğini, geziye katılan eşinin tüm masraflarının da kendisi tarafından karşılandığını ifade etti.

SOSYAL MEDYA SEMİNERLERİ DÜZENLENDİ

Akarkaya ayrıca İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları da şu başlıklar altında topladı: “Bursa ve görev bölgesinde yer alan Bilecik ve Yalova Medya Veri Bankaları hazırlandı. görev/sorumluluk alanımıza giren illerde yayın yapan basın-yayın organlarını izleyerek, yerel basın organlarının Devlet Enformasyon Sistemi çalışmalarına dâhil olması sağlandı.İletişim Fakültesi Öğretim Üyelerinin katıldığı sosyal medya seminerlerini Bursa, Yalova, İnegöl’de düzenlendi.Bursa Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 94.İl Müdürlüğünün açılışının 2. Yılı münasebetiyle PTT Başmüdürlüğü 7 Haziran 2014 tarihinde işbirliğiyle “İletişim Temalı Posta Pulları Sergisi” açıldı”

DİYARBAKIR VE BİTLİS GEZİLERİ YAPILACAK

“ Çözüm sürecine katkı sağlamak adına Doğu’daki ve Batı’daki gazetecileri bir araya getirerek görüş alışverişi yapılabilmesi için Van’a 3 günlük bir gezi programı düzenledi, Diyarbakır ve Bitlis gezileri için çalışmalar devam ediyor. Basın kartı ve basın trafik kartı taleplerinin en kısa zamanda sonuçlandırılması için başvuru için gerekli evrakları en kısa zamanda Genel Müdürlüğe gönderilmesini sağlayarak, 400 civarında basın kartı, bir o kadar da trafik kartı verildi. Başvurular için internet sitesinden kolaylık sağlandı.Ayrıca, Basın kartıyla ilişkili (silah ruhsatı, mesleki kıdem gibi) yazışmaları yapıyor”

2015 ÇANAKKALE 100. YIL TIR MÜZESİ

“10 Ocak 2014 Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın sektöründe çalışanlar ve 1.derece yakınlarının her türlü poliklinik, ameliyat, MR ve tomografi hizmetlerinden indirimli yararlanabilmeleri için iki sağlık kuruluşuyla sözleşme imzalanarak, bu sektörde çalışanlara değişik alanlarda da destek verildi, diğer hastanelerle ilgili görüşmeler sürüyor. Medya ziyaretleri yaparak kuruluşları yerinde ziyaret ederek yapılan istişarelerde iletilen öneriler, beklentiler bir raporla Genel Müdürlüğe iletildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Bursa’ya yaptığı iki ziyaretteki basın akreditasyonu işlemleri gerçekleştirildi. 2015 Çanakkale 100. Yıl Tır müzesi Bursa, Yalova ve Bilecik’te vatandaşlarla buluştu”

Akarkaya, “Basın mensuplarıyla münasebetlerimizin güçlendirilmesi ve mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla elimizden gelen gayreti göstermekteyiz ve göstermeye de devam edeceğiz” sözleriyle konuşmasına son verdi.