Magnum dondurmaları neden toplatıyor? Magnum dondurmaları neden toplatıyor?
Balıkçılar 1 Eylül’de balık av sezonunun başlamasıyla ‘Vira Bismillah’ diyerek balık av sezonunu açacak. Denizlerde av yasağının sona ermesine sayılı günler kala, balıkçıları heyecan sardı.

Av yasağının devam etmesi nedeniyle balık tezgâhlarında fazla çeşit balık bulunmazken, yasağın kalkması ile balık çeşidinin 20’ye yükselmesi bekleniyor. Bu arada balık çeşidinin az olması nedeniyle dün Mer-Pa’da sadece 2 balıkçının satış yaptığı görüldü.

SEZON SARDALYA İLE AÇILACAK
Muhammet Deniz, Av sezonunu açılmadığından dolayı balık çeşidinin az olduğunu söyledi. 1 Eylül’ü beklediklerini ifade eden Deniz, “Sezon açıldığı zaman bolluk ve bereketle beraber vatandaşlara bol çeşit balık satacağız. Şuanda 5 çeşit balığımız var. Sezon açıldığında 18 ile 20 çeşit balık getireceğiz. Sezon sardalya ile açılıyor. Sardalya Eylül ve Ekim aylarında yenebilecek balık. Ekim ayının ardından hamsi, çinekop, yerli palamut, istavrit ve sarıkanat çeşitleri ile devam edeceğiz” dedi.

BALIK TEZGÂHLARINDA AZALMA
Av yasağından dolayı pazardaki balık tezgâhlarında azalma olduğunu belirten Deniz, “Balıkçılık yaz kış devam eden bir şeydir. Balık hem yaz ayında hem de kış ayında yenir. Ama satıcılar yaz kış bu işi yapmıyor. Çünkü balığı güzel bir şekilde muhafaza ve korumak gerekiyor. Balığımız Marmara bölgesinden gelecek” diye konuştu.

Pazaryerinde kurulan 2 balıkçı tezgâhında ise hamsi 10 TL’den, levrek kilosu 18 TL’den, somon ise kilosu 30 TL’den satıldı.