İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetimlerini sürdürüyor. Ramazan öncesi gerçekleştirilen denetimlerle ilgili Müdür Mahmut Doğru açıklamalarda bulundu.

RAMAZAN ÖNCESİ DENETLEME

Doğru; "Müdürlük olarak gıda kontrol ekiplerimizle beraber ihbarları dikkate alarak gece gündüz demeden denetimlerimizi sürdürüyoruz. Çoğunu habersiz yapıyoruz. Bugün Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle yine bir denetime çıktık ve basın mensuplarımızla bir araya geldik. İnegöl halkı tüketicilerimizden emin olabilirler. 2 bine adet gıda üretimi mevcut. 3 ekiple beraber toplam 6 adet gıda kontrolcülerimizle denetimlerimizi yapıyoruz. Bugün de İnegöl'ümüzde faaliyet gösteren bir dondurma imalathanemizdeyiz. İmalathanemiz geçen haftalarda sosyal medya ve Bakanlığımızın alo 174 hattına yansıyan sıkıntıları oluşmuştu"

SAĞLIK ŞARTLARINA UYGUN

"Biz de bu işletmeyi yerinde denetleyerek şikayetin yapıldığı günün numunelerini alarak Bursa Gıda Merkezi Araştırma üssüne gönderdik. Bize gönderilen sonuçlarda hiçbir sıkıntının olmadığı öğrenildi. Üretilen malzemenin, dondurma mamulünün sıkıntı oluşturmadığı, bahse konu limitlerin altında olduğu ve gıda üretimine uygun olduğu kanaatine varıldı. Biz de bunu hem kamuoyumuzla hem de tüketicilerimizle paylaşmak istedik. Burada sıkıntı gözükmüyor. Buranın hijyeni sağlık şartlarına uygun. Buranın her zaman böyle olması gerekiyor. Satış yeri de gayet güzel. İnegöl'e yakışan da budur. Bunun dışında unlu mamuller, lokantalar ve diğer işletmeleri de denetliyoruz. Buradan sonra sektörde faaliyet gösteren diğer firmaları da ziyaret edeceğiz. Şuanda bir sıkıntı gözükmüyor. Ama yine de uyarıyoruz. Havalar sıcak, sıkıntıya açık bir sektör" dedi.

35 İŞLETMEYE CEZA

Doğru ayrıca, 2016 yılında İnegöl'de faaliyet gösteren 2 bin adet firmayı denetlediklerini ve yaklaşık 35 civarında işletmeye ceza-i müeyyide uyguladıklarını sözlerine ekledi.

Ambulans helikopter 49 yaşındaki hasta için havalandı Ambulans helikopter 49 yaşındaki hasta için havalandı