Kasım 2013'te temeli atılan İnegöl KYK binası, 2014-2015 ile 2015-2016 eğitim öğretim yılına yetiştirilememişti. Tefrişatı ile birlikte tam anlamıyla bitirilen yurt, 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda hizmet vermeye başlayacak.

Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor

BAKAN TWITTER'DAN MÜJDEYİ VERDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İnegöl'deki kız yurdunun müjdesini twitterdan verdi. Kılıç, twitter hesabından; "İnegöl Şirin Hatun KYK Yurdumuzu 478 evladımız için hazırladık, Eylül ayında bekliyoruz" diye yazdı.

2 BLOKTAN OLUŞUYOR

10 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilecek yurt, 480 üniversite öğrencisine hizmet verecek. 6'şar katlı 2 blok içerisindeki odalarda yatak, dolap, masa, sandalyenin yanı sıra temel ihtiyaçları gidermeye yönelik lavabo ve duşlar da bulunuyor. Her katta bir çalışma salonu bulunan blokların zemin katlarında ise kafeteryalar yer alıyor.

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE OLACAK

Yalnızca kızlara yönelik olacak olan yurdun güvenliği de üst düzeyde tutulacak. Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlüğü'nün bir güvenlik şirketi ile anlaştığı ve 10 gün içerisinde anlaşmalı güvenlik şirketi personellerinin bölgede nöbet tutmaya başlayacağı öğrenildi. Dinlenme alanlarının yanı sıra, öğrencilerin sportif aktivitelerini sürdürebilmeleri için yurdun bahçesinde bir de spor sahası hayata geçirildi. Sahanın yanına yapılan tribün ile de öğrencilerin dışarıdan rahatsız edilmemeleri için tedbirler alındı.