Virüs ile alerji arasındaki farklar neler? Virüs ile alerji arasındaki farklar neler?

Ay çekirdeği, yüksek protein içeren şaşırtıcı derecede besleyici bir atıştırmalık olmakla birlikte, birçok önemli vitamin, mineral ve antioksidan içeriyor. Ay çekirdekleri kolaylıkla bulunabilen ve yüksek kalorili şekerlerin veya diğer daha az sağlıklı atıştırma alternatiflerinin yerine geçebilen bir yiyecek. Bir avuç ay çekirdeği, günlük gıda alımınızın besin değerini arttırmada önemli bir rol oynuyor.

Stres, anksiyete, depresyon ve unutkanlığa karşı yardımcı

Aynı zamanda balkabağı çekirdeğinde de bulunan triptofan; stres, anksiyete ve depresyonun azaltılmasına yardımcı olabilir. Kolin ise özellikle hafızanın iyileştirilmesine yardımcı olarak beyin fonksiyonlarının artırılmasına destek olabilir. Bu zengin bitkisel, vitamin ve mineraller kombinasyonu ile ay çekirdekleri şaşırtıcı derecede besleyici bir yiyecektir.

Yumuşak ve lezzetli bir tada sahip olan ay çekirdeği, Türkiye'de gündelik olarak tükettiğimiz besinlere kolaylıkla eklenerek öğünlerimizi zenginleştirebilir.

Günlük besin düzeninize ay çekirdeği eklemenin pratik ve kolay yolları:

•Lezzetli, çıtır bir aroma için ekmek veya hamur işlerine ekleyin.

•Kahvaltıda 150 gr az yağlı yoğurt ile bir çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı ay çekirdeğini karıştırın.

•Öğlen yemeğinde salatanın üzerine serpin.

Ay çekirdekleri B1, B5, E ve folik asit içerir. Aynı zamanda önemli mineraller arasında yer alan bakır, magnezyum, selenyum ve fosfor açısından da sağlıklı bir besin sunar. Yalnızca çeyrek fincan -dört yemek kaşığı- kadar çekirdek, bu önemli besinlere olan günlük ihtiyacınızın yarısından daha fazlasını karşılayabilir. Ay çekirdeklerinde bulunan yağ da kalitelidir ve "iyi" kolesterolü artırabilen, kalp ve kardiyovasküler sisteminizi koruyan kalp dostu yağlardır.

Bu besinler arasında özellikle E vitamini güçlü bir antioksidandır, kardiyovasküler sağlığın korunmasına yardımcı olur. Ay çekirdekleri E vitamini açısından zengin olmakla birlikte, çeyrek fincan ay çekirdeği tavsiye edilen günlük E vitamini alımınızın yüzde doksanını karşılar. Kardiyovasküler sağlık ve kolesterol korumaya yardımcı olan diğer besinler arasında lignan, arginin ve fenolik asitler de yer almaktadır. Bunlar çoğu insanın fazla bilmediği maddeler olmakla birlikte, bu besinlerin alımını artırmanın faydalarını gösteren birçok araştırma yapılmaktadır.