Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği Dış ilişkiler Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü," Bana AB'yi Anlat" yarışması,10-18 yaş aralığında bulunan öğrenciler arasında gerçekleşti.

Avrupa Birliği'nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusundaki bilgi düzeyini eğitim faaliyetleri yolu ile artırmak kapsamında, 81 ildeki tüm ortaokullarda 7., 8.sınıf ve liselerde 9. sınıf öğrencilerine geniş kapsamlı bir yarışma oldu.

Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor

3 DALDA DÜZENLENDİ

Ulusal düzeydeki uygulama sürecinin başladığı proje kapsamında 3 dalda düzenlenen "Bana AB'yi Anlat" konulu Kısa Öykü, Resim ve Slogan yarışmasının her il düzeyinde eleme süreçlerinin tamamlanmasının ardından ödül töreni Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sakarya, okul idarecileri, danışman öğretmenler ve dereceye giren öğrencilerin katılımıyla Salı günü Bursa Milli Eğitim Müdürlüğünde saat 09.30 da gerçekleştirildi.

ALTIN NESİL'DEN 2 DERECE

8.sınıf öğrencilerine yönelik "Bana AB'yi anlat" slogan yarışmasında Altın Nesil Okullarından iki öğrenci dereceye girdi. Yarışmada 2.olan Ayça Şahin, 3.olan Berra Ak, danışman öğretmenleri Dilek Durak ve Altın Nesil Okulları müdür yardımcısı İsmail Demirel ödüllerini Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sakarya'nın elinden aldı. "Bana AB'yi Anlat" konulu Kısa Öykü, Resim ve Slogan yarışması ödül töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.