İnegöl Belediyesi kırsal mahallerde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, yaptığı açıklamada kırsal mahallelerde daha önce yapılan pek çok farklı hizmetleri hatırlatarak;

"Bu maksatla tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesi adına çiftçilerimize eğitim seminerleri düzenledik. Tarımda yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek ve gerekli tedbirleri daha öncesinden alabilmek adına Çitli mahallesinde erken uyarı sistemi oluşturuldu."

"Tarımsal arazilerde ekili ve dikili olan tarlaların ve içindeki ürünlerin korunması, tarımsal üretimde zarar ziyanın önlenerek üretim standartlarının yükseltilmesi amacıyla Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi kuruldu. Ayrıca ilerleyen günlerde Kayapınar Mahallemizde temeli atılacak Ürün Toplama Merkezi ile çiftçimizin daha kaliteli ürün üretmesi, ürünlerin tek merkezde toplanabilmesi, ürünlerin ambalajlanması, depolanması ve pazarlanması noktasında önemli bir kazanım sağlanacaktır" dedi.

Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı

YOL MEDENİYETTİR

Bugüne kadar kırsal mahallelerde köy konakları, meydan düzenlemeleri, köprü yapımları, tretuvar çalışmaları ve peyzaj çalışmaları gibi pek çok çalışma yapıldığını ve bu çalışmaların aciliyet durumuna göre belli bir plan doğrultusunda yapılmaya devam edeceğini belirten Yiğit;

"Bilindiği üzere yol medeniyettir ilkesinden hareketle başta şehir merkezi olmak üzere şehrin tüm bölgelerindeki asfalt eksikliklerini gidermek adına kırsal mahallelerimizde muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz; İnegöl'de yaşayan tüm hemşerilerimize eşit hizmet götürmek. Bu sebeple İnegöl'ümüzün her bir köşesini ihya ederek, hep birlikte daha güzel bir şehirde yaşamanın yolunu arıyoruz" dedi.

YOLLAR ONARILIYOR

Yiğit konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başkanımız Sayın Alinur Aktaş şehir merkezinde ne varsa kırsal mahallelerde de aynı hizmet olacak mantığıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Dolayısıyla kırsal mahallelerdeki asfalt çalışmalarını kendisi yakinen takip etmektedir. İnegöl Belediyesi olarak ilçemizde ana caddeleri İnegöl'e yakışır hale getirilirken, kırsal mahallelerde oluşan yollardaki bozukluklar da yeniden asfaltlanmaya ya da onarılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Hocaköy Mahallemizde 3500 metre uzunluğundaki yola 8 cm kalınlığında 4600 ton PMT ve 5300 ton asfalt kaplama, Bilal Mahallemizde 1100 metre uzunluğundaki yola 8 cm kalınlığında 1500 ton PMT ve 1700 ton asfalt kaplama çalışması yapılmıştır"

Kozluca Mahallesi ile Yeniyörük mahallesi arasında kalan yolda da çalışmaların devam ettiğini belirten Yiğit; "Yaklaşık 4500 metre uzunluğundaki yola 8 cm kalınlığında 4750 ton PMT ve 6300 ton asfalt kaplama çalışması yapılmaktadır" dedi.

Yiğit; "İnegöl'ün yaşanabilir ve marka şehir olma yolundaki çalışmalarımızı sürdürürken hiçbir ihtiyacı göz ardı etmeden çalışıyoruz. Yol bu ihtiyaçların en başında geliyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da merkez ya da kırsal mahalle ayrımı gözetmeden İnegöl Belediyesi olarak ihtiyaç duyulan her noktaya hizmet ulaştırmaya devam edeceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.