Ali Koç: “Fenerbahçe’nin son 10 yılda başına gelen hangi takımın başına gelmiş” Ali Koç: “Fenerbahçe’nin son 10 yılda başına gelen hangi takımın başına gelmiş”
Belediye ek hizmet binasında bulunan dernek binasında Cumartesi sabahı düzenlenen kahvaltıda konuşan Dernek Başkanı Cemal Arık, 8 yıl önce kurulan derneğin 5. olağan kongresini gerçekleştirdiklerini ve bu kongrede yeni yönetimi oluşturduklarını aktardı.

HİÇ KİMSE HEDEF ALINMADI

Kongrede yaptığı konuşmanın tepki aldığını dile getiren Cemal Arık;

“Genel kurulumuzda yaptığım konuşmamdan sonra bazı pasaj esnafının rahatsızlık duyduğunu, konuşmamın bir iki cümlesindeki ifadelerimin sosyal medya ve basında yayınlanmasından sonra tepki aldığını öğrendim.

Bu konudaki üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. O konuşmamda kullandığım bir iki kelimede olsa uygun olmadığını fark ettim. Bahse konu ifade ile hiç kimse isim olarak hedeflenmedi” dedi.

YAŞANAN OLAYLAR HAFIZALARDA

26 Aralık 2011 tarihinde derneği ek hizmet binasına taşıdıklarını hatırlatan Arık;

“Biz dernek olarak burasını devir alıp taşındığımız 26 Aralık 2011 tarihine kadar değişik işletmeciler döneminde, işletmecileri de muzdarip eden ve hiç kimsenin tasvip etmediği olayların zaman zaman yaşandığını hepimiz ve özellikle pasajda işyeri işletmecilerinin yakın bilgilerinde ve hafızalarındadır.

Hatta zabıta ve emniyetin kayıtlarında bu olayların var olduğunu tahmin etmenin o kadar da zor olmadığını biliyoruz.”

“Bizim buraya taşındığımız günün akşamı bile kavga ve bıçaklı yaralama olayının yaşandığı hafızalardan henüz silinmemiştir. Biz kararlı tutum ve duruşumuzla buranın gece ve gündüz ışıl ışıl olmasını sağlayabildik” diye konuştu.

ESKİYİ HATIRLAYIN

Derneğe işletmeci dayanmadığını aktaran Arık;

“Bayan çalıştıramaz olduk. Derneğin eskiden hemen karşısında bulunan Meslek Yüksel Okulu öğrencilerinin özellikle kızların rahatsız edildiğini, taciz edildiğini, sık sık cam çerçevelerinin kırıldığını sağır sultan bile duymuştu.

Bütün bunlardan sonra bugün Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Cerrah yolundan derneğimize gelip üye oluyorlar ve lokal hizmetlerinden yararlanıyorlar” dedi.

KIŞKIRTMA İLE İMZA TOPLANDI

Derneğin yer işgal ettiğini düşünen pasaj esnafının imza kampanyası başlattığını bildiren Arık şöyle devam etti;

“Yönetim odamızın küçük olmasından dolayı belediye üst düzey yetkililerinden şifahi olur alarak, mini bir tadilat yapmak istedik. Yönetim odasını biraz büyüterek 30 metre karelik bir oda, birde 2-3 kişinin namaz kılabileceği 6 metre karelik bir özel oda yapmaya başlamamızla pasajı işgal ettiğimiz havası yaratıldı.

2-3 kişinin öncülüğü ve kışkırtması ile imza toplandı. Hatır gönül imzalar attırıldı. Derneğin pasaja gelmesiyle ekmek parası kazanmaya başlayan zemin kat tuvalet işletmecisi okuryazar olmayan müstecire imza attırıldı.”

KALPLERİMİZ KIRILDI

“Biz kanun ve yönetmeliklere uyduk ve yapılan odayı yıktık. Mevcut odayı birkaç metre büyüterek, şikâyete sebep olan durumun ortadan kaldırılmasını sağladık. Aklı başında insanların kendilerine hiçbir zararı olmayan derneğimiz aleyhinde kampanya ve rencide edici davranışları bizi üzdü.

Konu kapanmıştır. Kimseye ne kinimiz ne de bir husumetimiz var. Kalplerimiz kırıldı. Kırılan kalplerimizi onaracak olanların yine komşularımız olması dileğimiz.”