7 kardeş şehri olan İnegöl'e bir kardeş şehir daha eklendi. Trabzon'un Araklı Belediyesi ile kardeş belediye olunması konusunda karar alındı.

ÇOK SAYIDA ARAKLILI VAR

Başkan Aktaş, yaptığı konuşmada; "İnegöl Belediyesi'nin toplamda 7 tane kardeş şehri var. Çeşitli yardım ve uygulamalarda bulunuyoruz. Yurtiçinde 3 tane kardeş şehrimiz var. Bunlar Posof, Şavşat ve Melikgazi. Araklı Belediyesi'nin 'Bize ağabey olun' diye bir ısrarı var. Tecrübe paylaşımı açısından önemlidir. Şavşat'a bir kepçe hediye etmiştik. Bizim için çok sıradan bir şey. Onlar için tören falan yaptılar. Şimdi küçük bir terminal binası yapacağız. Posof'a 2 ayrı araç verdik. Ziyarete gittiğimizde şantiyelerinde gördük. Onlarda da yapacağımız ufak tefek uygulamalar olacak. Şavşat bize teknik ekibini göndermişti, eğitimler verdik. Şavşat da keza birimlerini gönderdi, tecrübe paylaşımları yapıldı. Araklı bize göre küçük bir belediye, 50 bin civarında nüfusu var. İnegöl'de de ciddi bir sayıda Araklılı nüfus var" dedi. Araklı Belediyesi ile kardeşlik ilişkisi kurulması oy birliği ile kabul edildi.

CANLI MÜZİK İZİNLERİ

Kafeteryalarda ve benzeri mekanlarda canlı müziklere izin verilmesi ile ilgili kararın görüşülmesi esnasında konuşan Başkan Aktaş, bu gibi mekanların genelde yerleşim yerleri ile iç içe bulunduğunu ve vatandaşların bu konudan rahatsızlık duyabileceğini belirterek, "Kaldırım işgalleri ve diğer konular gibi konuyu çevre sağlık komisyonuna havale edelim. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapsınlar. İhtiyaçsa ihtiyaçtır ama biri ihtiyacını giderirken bir başka vatandaş rahatsız olmasın. Sağlıklı bir karar için konu Sağlık Komisyonuna aktarılsın" dedi. Konu komisyonda görüşüldükten sonra karara bağlanacak.

Mecliste ayrıca İnegöl Belediyesi'nin üyesi olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği tarafından Kırgızistan'da yaptırılan camiye 10 bin TL bağış yapılması da oy birliği ile kabul edildi.

İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti