Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Tıbbi Hizmetler Kurum Başkanı Dr. Elif Güler Kazancı ve beraberindeki heyet, Anne Dostu Hastane unvanını taşıyan İnegöl Devlet Hastanesi'ne ziyarette bulunarak; doğumhane ve gebe eğitim odasını gezdi.

Kazancı, Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen'den de çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

TÜRKİYE'DEKİ 7 HASTANEDEN BİRİ

Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı Tıbbi Hizmetler Kurum Başkanı Dr. Elif Güler Kazancı, yaptığı açıklamada;

"Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından başlatılan 'Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar' projesi pilot illerinden biri olan Bursa'mızda Anne Dostu Hastanemiz İnegöl Devlet Hastanemizde bu proje ile ilgili hocalarımızla birlikte saha eğitimlerine başladık. 11 Nisan tarihinde İDH'deki ebelerimiz ve gönüllü kadın doğum uzmanlarımız Ankara'da teorik eğitimlerini aldılar.

Burada saha süpervizör ekiplerimizle birlikte doğum eğiliminde aktif rol oynayan ebelerimizin, gebelere yaklaşımları, gebe okulundaki eğitimler, doğumhanede ağrısız ve telkinli doğumun uygulanması ve annelerimizin güzel bir doğum deneyimi yaşamaları için bu eğitimleri planladık" dedi.

SEZARYEN ORANLARI ÇOK YÜKSEK

Anne Dostu Hastane kavramının Türkiye'de çok önemli olduğunu vurgulayan Kazancı;

"Türkiye'deki 7 hastaneden biri İnegöl Devlet Hastanesi'dir. Anne mahremiyetine önem verilerek hazırlanmış doğum odaları, ebelerimizin birebir gebelerimizle ilgilenmeleri ve onların doğru bir yöntemle ağrısız şekilde normal doğuma teşvik edilmesi için bu proje başlatıldı.

Ülkemizde sezaryen oranları çok yüksek. Bu projenin amacı bebeklerimize, annelerimize çok özel anlarında, doğumdan itibaren güzel anılar oluşturabilmek adına doğumda konforlu, huzurlu ve ebelerin bu konuda yetkilendirilmeleriyle birlikte kaliteli bir doğum hizmeti sunmaktır.

İnegöl Devlet Hastanesi yöneticisini, doğumlarda aktif rol oynayan ebelerimizi ve kadın doğum uzmanlarımızı gönülden tebrik ediyoruz. Burada canla başla çalışıyorlar. Süpervizör ekiplerimiz; kadın doğum uzmanlarımızdan, ebelerimizden ve iletişim uzmanlarımızdan oluşmaktadırlar.

Ankara'da aldıkları eğitimlerin sahada uygulanabilirliğini gebelerimize özellikle gebe okulundaki eğitimlerde neler verdiklerini ve bunları doğumhanede nasıl uyguladıklarını görmek için buradayız" ifadelerini kullandı.

BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR

İnegöl Devlet Hastanesi yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen de hastane olarak onurlu bir günü yaşadıklarını aktararak şunları söyledi:

"Anne Dostu Hastane unvanına sahip olan hastanemiz aynı zamanda sağlıklı nesiller için normal doğumu teşvik eden projenin pilot hastanelerinden bir tanesi oldu. Biz de buradaki fiziki imkanları annelerimizin en konforlu ve hak ettikleri mükemmel ortamda yaşamaları için düzenlemeye çalıştık.

Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir

Bu bağlamda buradaki ekibimiz Ankara'dan gelen hocalarımız tarafından pratik eğitim alacaklar. Buradan başlayan bir kıvılcım inşallah bütün Türkiye'ye yayılır ve tüm Türkiye'deki doğumhaneler benzer standartlar ve güzelliklerde olur.

Projenin mimarı olan Elif hocama ve bu projenin pilot hastanelerinden biri olan Çekirge Devlet Hastanesi'nin başhekimi olan Kayhan ağabeyime teşekkür ediyorum"

Konuşmaların ardından gebeler için hazırlanan gebe eğitim odaları ve doğumhane gezilerek incelendi.