2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek 2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek
Okul öğretmenlerinden Tuba Topal’ın organizasyonu ile yapılan tatbikatta, itfaiye ekipleri tarafından okulunun öğretmen ve öğrencileri yangın anında ne yapmaları gerektiği konusunda uygulamalı olarak bilgilendirildi.

Tatbikat için verilen uyarı alarmıyla okul binası öğrenciler tarafından 2 dakikadan az bir sürede tahliye edildi. Tahliye sonrasında okulun bahçesinde yakılan ateş öğretmen ve öğrenciler tarafından yangın tüpleri kullanılarak söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.

Yapılan tatbikatı değerlendiren Okul Müdürü Mesut Mutlu;

“Yaşamın her anı tek düze ve istenildiği şekilde olamayabiliyor. Bazen ani gelişen ve acil önlem alınması gereken durumlar oluşabilir. Bu durumlardan biri de yangın halidir. Bugün yapıla tatbikatla personel ve öğrencilerimize yangın anında yapılması gerekenler ve yangın söndürme çalışması uygulamalı olarak gösterildi.

Yangın söndürme cihazlarının kullanımı ile ilgili bilgiler verildi. Organizasyonda emek sarfeden öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyor; büyük katkısı olan Büyükşehir itfaiye ekibine ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. “ dedi.