18-19 Şubat 2017 tarihlerinde 6 tur üzerinden 45 dk+30 sn. eklemeli tempo ile gerçekleştirilen turnuvada yarışma sonuçları Ulusal Kuvvet Derecesi hesaplamalarına dahil edildi. Altın Nesil Okulları'nda düzenlenen turnuva, genel ve kızlar olmak üzere toplam 8 kategoride değerlendirildi. Planlanan 8 kategoriye ise İnegöl dışından da katılan sporcu sayısı oldukça fazlaydı. Turnuvada Eskişehir, Yalova, Kütahya gibi illerle Yenişehir ve Kestel gibi Bursa'nın ilçelerinden de yaklaşık 50 sporcu ağırlandı. Toplam 185 sporcunun ve ailelerinin katıldığı turnuvada ilk 5'e girenler madalya, ilk 3'e giren sporcular ise kupa ile ödüllendirildi. Toplam 40 sporcu turnuva sonunda ödüllerini almış oldu.
DERECEYE GİRDİLER
Altın Nesil Okulları'ndan da Zeynep Demirci, kızlar kategorisinde birinci, Hiranur Derman ikinci, Nehir Kuzören üçüncü, Beren Halis beşinci olurken Mert Bahçeci, Ahmet Refik Berk genel kategoride beşinciliği paylaştı ve ödül almaya hak kazandı.
HERKES ÖDÜL ALDI
Turnuvada sporcuları yalnız bırakmayan İlçe Gençlik Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, turnuva sonunda dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti. Ödül töreni sırasında konuşma yapan Yusuf Şevki Yücel, tüm sporcuların aslında ödül alması gerektiğini vurgularken televizyon, tablet ve bilgisayar başında boş zaman geçirmek yerine satranç gibi zeka geliştirici ve kişiye sosyallik kazandıran bir sporla hafta sonunu değerlendirmelerinin ne kadar değerli olduğunu da sözlerine ekledi. Bununla birlikte böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapan ve İnegöl'de bu önemli etkinliğin gerçekleşmesine vesile olan Altın Nesil Okulları'na, turnuvanın düzenlenmesi için gerekli ortamı hazırlayan Satranç İlçe Temsilcisi Temel Başol'a ve turnuva boyunca değerlendirme yapan satranç hakemlerine teşekkür etti. Bununla birlikte ilçemizde bu tür organizasyonların artarak devam edeceğini belirtti.
TURNUVADA RENKLİ KARELER
Düzenlenen turnuva ile ilgili değerlendirme yapan Okul Müdürü Serdar Acar, "Altın Nesil Okulları'nda öğrencilerimizi yalnızca akademik alanlarda değil satranç, akıl oyunları, yetenek kulüpleri ve atölye çalışmaları gibi birçok alanda destekliyoruz. Akademik anlamda yapılan ulusal sınavlarda elde ettiği başarılarla her zaman zirvede olan okulumuz öğrencilerin zeka gelişimlerini destekleyen satranç konusunda da birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu hafta sonu Altın Nesil Okulları spor salonunda yapılan Ulusal Kuvvet Derecesi turnuvasının ardından planlanan çalışma ise 'ELO Dünya Kuvvet Dereceli' bir turnuva düzenlemek. Hedefimiz, yapılacak bu turnuva ile dış ülkelerden sporcuları İnegöl'de ağırlayarak hem İnegöl'ün adını dünyaya duyurmak hem de sporcularımızın deneyimlerini artırmaktır" dedi.
ZİHİNSEL GELİŞİME KATKISI YÜKSEK
Acar şöyle devam etti: "Eğitim-öğretim sürecinde Türkiye şampiyonasında süper lig takımlarına da ev sahipliği yapan okulumuz, ulusal anlamda düzenlenen turnuvalara da katılarak öğrencilerimizin deneyimlerini artırıp öz güven konusunda da onları desteklemeyi amaçlıyoruz. Türkiye Satranç Federasyonu'nun son yıllardaki muhteşem çıkışları Avrupa liglerinde genç Türk sporcuların başarıları, milli takımımızın muhteşem 2016 başarısı bizi gururlandırdı. Satranç, tüm dünyanın da kabul ettiği gibi konsantrasyon, analitik düşünme, muhakeme yeteneğini geliştirdiği gibi sayısal zekayı güçlendirmekte ve 'Biz buradayız' diyen öz güveni yüksek yaratıcı beyinde genç sporcular yetişmesine zemin hazırlamaktadır"
VELİLERE ÖNERİLER
"Teknolojinin günümüzdeki yararlarının yanında amaçsızca kullanımın verdiği zararlar da ortadadır. Bunun önüne geçmek ve öğrencilerimize zamanı verimli geçirme adına çeşitli alışkanlıklar kazandırmak için satranç derslerini önemsiyoruz. Ana sınıfı ve ilkokulda derslerle, ortaokulda ise atölye çalışmaları ve satranç kulübü ile desteklediğimiz öğrencilerimiz, bu alanda oldukça başarılı sonuçlar elde etmektedir. Tüm bu amaçlarla bundan sonraki süreçte de ulusal ve uluslararası turnuvalarla İnegöl'ün eğitimine katkı sağlamayı sürdüreceğiz"

Ali Koç: “Fenerbahçe’nin son 10 yılda başına gelen hangi takımın başına gelmiş” Ali Koç: “Fenerbahçe’nin son 10 yılda başına gelen hangi takımın başına gelmiş”