31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde AK Partinin Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Alper Taban, AK Parti İlçe Teşkilatı ile birlikte ilk ziyaretini ittifak yapacakları MHP İlçe Teşkilatına yaptı.

Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'in de katıldığı ziyarette Cumhur İttifakının ruhuna uygun hareket edileceğini ve Başkan adayı Alper Taban'ın kazanması için çalışacaklarını aktaran MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun, "Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı olarak Cumhur İttifakının güçlü bir siyaset aritmetiği üreterek oyun bozmakta ve milli mutabakat ruhunu kalıcı kılmakta. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışı temelinde hareket eden Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli izlediği siyasetle bütün ezberleri bozarak kargaşa, kaos ve kriz bekleyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Ülkemizi 2023'ün büyük Türkiye'si vizyonuna taşıyan süreci durdurmak isteyenlerin umutları da başka bahara kalmıştır."

Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti

"Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve çok değerli Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin ülke bekası için bir araya gelip oluşturdukları Cumhur İttifakının 31 Mart mahalli idari seçimlerin de devam etmesi sebebiyle MHP Bursa'da Yenişehir hariç diğer bütün ilçelerde AK Partili belediye başkan adaylarını destekleyecek. Biz İnegöl'de İlçe Teşkilatı olarak ittifak ruhuna bağlı kalarak mevcut aday sayın Alper Taban'ı sonuna kadar destekleyerek ve başarılı sonuç alacağımıza inanıyoruz. İnegöl AK Parti Teşkilatı da bizimle aynı sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inanıyoruz. Alacağımız başarılı sonucun İnegöl'ümüze ve ülkemize hayırlar getirmesini cenabı Allahtan niyaz ediyorum." diye konuştu.

Cumhur ittifakının gereği neyse başarısı için çalışacaklarının altını çizen Torun şöyle devam etti; "24 Haziran da nasıl ki Cumhurbaşkanımız Erdoğan için oy istemiştik. Burada da aynı şekilde hareket edeceğiz Alper taban için oy isteyeceğiz. Meclis üyeliklerinde ise kendi adaylarımız için oy isteyeceğiz. Bu ittifaktan kaos bekleyenler avucunu yalayacaklardır. Her türlü fedakarlığa hazırız. Canımızı vermeye hazırız. Devlet elimizden gittikten sonra neyin siyasetini yaparız. Amacımız cumhur ittifakının başarısıdır. Buradan inşallah birlik, beraberlik ve başarı çıkacak Allah'ın izniyle."

İsminin başkan adayı olarak açıklandığını anımsatan Belediye Başkan adayı Alper Taban, "İnegöl'de ismimiz hakkında bir karar verildi. Bu belki bizim becerikliliğimizden değil ama gerçekten bu teveccühün bize gösterilmiş olması siyasilerimizin vermiş olduğu bir karardır. Bizim de nasibimizdir. Görev bize tevdi edildi. Bundan sonrası için bizlere düşen çok daha fazla çalışmak. Siyasi liderlerimiz Cumhur ittifakını hayata geçirdiler. Cumhur ittifakı milli ve yerli değerlerine sahip çıkan, olumlu, yararlı bir ittifaktır. Cumhur ittifakının değerli başkanları ve partililer, bu ittifaka sımsıkı sarıldılar. İnşallah bu seçimin kaybedeni olmayacak. İnegöl kazanacak. Asıl olan İnegöl'ü parmakla gösterilen en güzel şehir yapabilmektir." dedi.

Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise "İttifakımız çok değerli, siyasetin üzerinde bir ittifak. Milletimizin bekası için bir araya gelmiş bir oluşum var. Cumhur ittifakı günü birlik bir ittifak değildir. Halel gelmeyecek bir oluşumdur. Bundan sonra beraberiz. Bu duruşumuzla çalışmaya devam edeceğiz. İnegöl'de en yüksek oyla alnımızın akıyla muvaffak olacağımıza inanıyorum" dedi.

Cumhur ittifakında MHP ile birleştiklerini aktaran AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Diğer adaylarla birlikte Yenişehir adayını da aynı şekilde destekleyeceklerini ve el ele, kol kola bu seçimlerden zaferle çıkacaklarını söyledi.