İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar
YÖNETİMDE BÜYÜK DEĞİŞİM

AK Parti’de kongre heyecanı dün sona erdi.

6 yıldır başkanlık görevinde bulunan Bülent Temelli’nin aday olmadığı kongrede, başkanlığa Adem Demirel seçildi.

Demirel, yönetim kurulunda büyük bir değişime gitti.

BARAJ YAPIMI HIZLANACAK

Kongreye katılan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Bursa’ya yapılan yatırımlardan bahsederken; özellikle Hocaköy İçme Suyu Barajı’nın hızlandırılması konusunda talimat verdiğini duyurdu.

İNEGÖL İLE GURUR DUYUYORUZ

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen Eroğlu;

“İnegöl’de bulunduğum için çok mutluyum. İnegöl’e her gelişimde, buradan geçerken gurur duyuyorum. Siz müteşebbis insanlarsınız, üretiyorsunuz. İnegöllüler eli öpülesi insanlardır. Her seçimde İnegöl, AK Parti’nin yüzünü ak etmiştir. İnegöl ile bundan dolayı da gurur duyuyoruz” dedi.

Ülkeye gelen IMF memurunun devlet başkanı gibi karşılandığını, talimatlarının emir telakki edildiğini, kanunların ve mevzuatların ona göre düzenlendiğini belirten Eroğlu, o dönemde Türk lirasının yanında 6 sıfır olduğunu belirterek, yurt dışına çıkıldığı zaman Türk lirasının pul değerinde olduğunun görüldüğünü vurguladı.

İNEGÖL BALTASIYLA KESİLDİ

Eroğlu, AK Parti hükümetinden önce devletin 9 ay vadeli hazine garantili borç istediğini, buna karşılık da yüzde 63 faiz verdiğini dile getirerek,

Dolayısıyla sevgili kardeşlerim, üreten, çalışkan insanlar İnegöllüler sizden toplanan vergilerin yüzde 86sı faize gidiyordu. Faiz soygunu vardı. Faiz lobisinin soygunu vardı.

Dolayısıyla Allaha şükürler olsun bu soygunlar, ilaç soygunu, faiz soygunu, yatırımlardaki soygunlar, onların hortumları hep birlikte İnegöl baltasıyla kesildi. Artık hizmetler, bütün yatırımlar millet için diye konuştu.

MUHALEFET HAYAL BİLE EDEMEZDİ

Türkiyede siyasi istikrar varsa bunun tamamen AK Parti teşkilatları sayesinde olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

Hatırlarsanız 2001 yılında 2002 yılında birisi deseydi ki; paradan 6 sıfır atılacak, IMFye olan bu 23,5 milyar dolar borcumuz ödenecek, IMFnin patronu olacağız. Faizler de tek rakama inecek deseydi, enflasyon canavarı yok edilecek deseydi Allah aşkına söylüyorum, hiç kimse inanır mıydı" Hayal bile edilemezdi. Muhalefet hayal bile edemezdi ama biz muhalefetin hayal bile edemediğini gerçekleştiren büyük bir partiyiz.

Büyük düşünen büyük hedeflere yelken açan büyük bir partiyiz. Dolayısıyla bugün Türkiyede gerçekten çok önemli bir siyasi istikrar varsa bunu tamamen AK Parti teşkilatına borçluyuz. Sizlere borçluyuz. O bakımdan sizlere yürekten teşekkür ediyorum, sizleri kutluyorum.

DEVLETİN MİLLETE BORCU OLMAZ

Eroğlu, hükümet olarak sadece borçları ödemekle kalmadıklarını, işçilerden, memurlardan zorunlu tasarruf adı altında kesilen 13 katrilyonu, konut edindireceğiz diye kesilen 3,5 katrilyon da ödediklerini ifade ederek, O zaman şimdiki Cumhurbaşkanımız, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dedi ki; devletin millete borcu olmaz. Kul hakkıdır, maliye bakanımız bunları ödeyeceksin dedi. Yani başkalarının toplayıp paylaştırdığı paraları bile biz ödedik değerlendirmesinde bulundu.

OSMANLI TORUNUNA BU YAKIŞIR

Borç ödemekle kalmadıklarını, bu süreçte yatırımları da dolu dizgin sürdürdüklerini kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:

Sadece borç ödemekle kalmadı, Merkez Bankası tamamen boşaltılmıştı. Şu anda Merkez Bankasında yaklaşık olarak 135 milyar dolar döviz var. Hatta bir G20 zirvesinde IMF bunun haberini almış, Meksikada yapılan Türkiyeden 5 milyar dolar borç istediler ve Merkez Bankası ile protokol yapıldı. İşte yeni Türkiye bu. 7 sente muhtaç olan Türkiyeden IMFye 5 milyar dolar borç verebilecek güçlü büyük Türkiyeye. Bize bu yakışır, Osmanlının torunlarına bu yakışır.

Bakan Eroğlu, bununla yetinmediklerini, yatırımlara aynı hızla devam ettiklerini kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 2003 yılında Başbakan olduğu dönemde kendisine, İstanbulda iş bitti.

Türkiyenin su meselesini çözeceksin, DSİye gel Veysel hoca dediği zaman göreve geldiğinde yaptığı incelemede, 3,5 yıllık koalisyon hükümeti döneminde sadece 9 tesisin açıldığını gördüğünü söyledi.

GÖKTEN BİZE ALTIN YAĞMIYOR

Şimdi ise yılda 300-350 tesisi açtıklarını kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

İşte hizmet bu. Peki bu para nereden geliyor. Gökten bize altın yağmıyor. Bizansın hazinelerini de bulmuş değiliz. Sadece sizlerden aldığımızı sizlere hizmet olarak aktarıyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet, bizim hükümetimizdir.

Paralel yapı maalesef her gün bir manşet atıyor, şöyle böyle diye. Milleti saf mı sanıyor bunlar. Aynı şartlarda hatta kurumlar vergisi oranı azalmasına rağmen borç ödüyorsun, Merkez Bankasını dövizle dolduruyorsun ayrıca muazzam yatırımlara imza atıyorsun. Yolsuzluk olsa böyle bir şey olur mu" Çünkü biz muhalefeti, mazisini en iyi bilenlerden birisi benim çünkü İSKİyi teslim aldım ya.

DSİ teslim aldık. İSKİdeki şeyi biliyorsunuz değil mi 1,5 milyar dolarla borç aldık. Ayrılırken su olmayan İstanbulda bütün her yerde suyu akar hale getirdik. Mayıs 1994te işe başladık, dedik ki; 1 Ocak 1995 saat 08.59tan sonra su kesintisi olmayacak. Olursa bıyıklarımızı keseriz dedik. Allaha şükür bıyıklarımız hala yerinde...

Eroğlu, artık yeni Türkiyede tesislerin temelini atarken açılış tarihini ve saatini de ilan ettiklerini ifade ederek, Bu ne ile oluyor. Azimle, kararlılıkla, çalışkanlıkla bilgi ve tecrübeyle oluyor. Bu AK Partinin mayasında var görüşünü iletti.

2015 YILINDAKİ SEÇİMLER

Gelecek yıl haziran ayında gerçekleşecek genel seçimlerin Türkiye için milat olacağının altını çizen Eroğlu, şöyle devam etti:

Çünkü 2015 seçimleri demek, hedef 2023 demek, hedef 2053 demek, hedef 2071 demek. Dolayısıyla milletimizin önünü kesmek isteyenler her seçimde Türkiyenin AK Partinin önünü kesmek için büyük tezgahlar planlıyorlar. Daha önce biliyorsunuz bu tezgahları mahalli idare seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, hepsi çok gayret içinde bulundular, menfi gayret.

Ama onların bütün yaptıkları boşa çıktı. Onların, Türkiyenin önünü kesmek isteyenlerin bir hesabı varsa Cenab-ı Allahın da bir hesabı var. İnşallah 2015 seçimlerinde de onların heveslerini kursaklarında bırakacak bir şekilde gayret içinde olacağız. Tekrar destan yazacağız.


GAZELLİ’YE TEŞEKKÜR

Kongreye katılan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ise konuşmasında;

“İnegöl bizim her zaman göğsümüzü kabarttı. 3.dönemine imza atan Alinur Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnegöl halkımıza da şükranlarımı sunuyorum. 10 Ağustos’ta da İnegöl çok güzel bir sonuca imza attı. 72 ile milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiler.

Genel, yerel seçimler ve referandumda hep en yüksek desteği verdiler. Gazelli Mahallemiz Recep Tayyip Erdoğan’a 100 destek verdi. 2010 referandumunda da sandık görevlisi de oy verince 101 destek verdiler. Gazelli Mahallemizi tebrik ediyorum. 17 ilçemizin kongresi sona eriyor. İnşallah İl Kongremizi de aynı coşku ve heyecanla gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kongrede bir bayrak değişimi yaptıklarını vurgulayan Torun, bayrak değişiminin nasıl olduğunu dünyaya gösterdiklerini, Başbakan ve Cumhurbaşkanının değişiminin de buna en güzel örnek olduğunu aktardı.

İNEGÖL, AK PARTİ’YE GÜVENİYOR

Kongrede konuşan Milletvekili Hüseyin Şahin;

“Ülkenin kalkınmanın ve büyümenin hangi ellerle olacağına 2001’de karar verildi. Halkımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına her zaman destek verdi. Yerelde de Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği isimlere tam destek verdi.

Türkiye’nin büyümesi ve çocuklarımızın geleceği de AK Parti kadrolarının ellerindedir. 2002’deki ekonomik rakamlar hepimizin hafızasında. Ülkemiz 4 kat büyüdü. Sizler destek verdiğiniz de 4 kat daha büyüyecek. Biz İnegöl olarak Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir Milli Gelire sahibiz.

İnegöllüler bize inanıyor ve güveniyor. Görevi bırakan İlçe Başkanımzıa teşekkür ediyorum. Bu bir hücre yenilenmesi, göre değişimi. Adem Demirel de İnegöl’ümüze yeni yeni hizmetler katacak. Kendisine ve arkadaşlarına başarılar diliyorum” dedi.


3 İSME ÖZEL TEŞEKKÜR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaptığı konuşmada AK Parti’nin Türkiye’yi başarıdan başarıya koşturduğunu söyledi.

Başarının mimarlarına teşekkür eden Aktaş; “Bugün kongrede olduğumuz için Kurucu İlçe Başkanımız ve eski milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı’ya, Burhan Alıcı’ya ve Bülent Temelli’ye, yönetim kurulu üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum.

Ben de kurucu yönetimde yer aldım. Burada olmayan büyüklerimiz, Hikmet Şahin’e, Nihat Dayımıza, Osman Özütürk’e, Ali Tecimer’e Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

2004’TE RAKİPTİK

2004’te aday adaylığında Bülent Temelli ile rakip olduklarını aktaran Aktaş;

“6 yıldır ilçe başkanlığımızı yürütüyor. Çok başarılı bir şekilde bu görevi sürdürdü. Allah kendisinden razı olsun. Kendisine siyasi ve özel yaşamında başarılar diliyorum. Görevi çok değerli ağabeyimiz, arkadaşımız Adem Demirel görevi alıyor. Kendisine ve arkadaşlarına başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Aktaş, konuşmasının sonunda Hocaköy İçme Suyu Barajı ile ilgili Bakan Eroğlu’ndan destek istedi.

TEMELLİ VEDA ETTİ

AK Parti İlçe eski Başkanı Bülent Temelli;

“Bizlere bugünleri gösterdiği için Rabbime hamd ediyorum. Bizlere sizler gibi yol arkadaşları nasip ettiği için hamd ediyorum. Anaların, mazlumların duasında olan bir Başbakana sahip olduğumuz içi hamd ediyorum. Dünya Lideri kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız olduğu için hamd ediyorum.

13 sene gözümüzün önünde bir film şeridi gibi geçtiğinde ülke kazanımlarının neler olduğunu görebiliyoruz. İnegöl’de de sağlıktan, eğitime, ulaşımdan ekonomiye, tarımdan hayvancılığa kadar bir çok yatırımın gelmesine vesile olduk” dedi.

Temelli, İnegöl’e yapılan yatırımlardan bahsederken; İnegöllülerin müteşebbis ruhuyla bu hizmetlerin gelmesini sağladığını ve AK Parti’ye verdiği destekle bu hizmetleri aldığını belirtti. Temelli, genel seçimlerde 51 destekten 67’e çıkarttıklarını; yerel seçimlerde de Bursa birincilikleri elde edildiğini vurguladı.

İŞTE YENİ YÖNETİM
Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Adem Demirel başkanlığındaki AK Parti İlçe Yönetim Kurulunda şu isimler yer aldı:

Ahmet Dincer, Muhammet Ergün, Ahmet Erden, Murat Gümülcüneli, Ahmet Sait Güleç, Nezir Kuyumcu, Akif Yaşin, Orhan Okur, Arif Can, Reis Yurdakul, Aslan Taşhan, Savaş Ateş, Ayhan Güleç, Selahattin Dumanlar, Ayhan Işık, Servet Koçan, Bedri Boyrat, Sezai İleri, Bilal Ademoğlu, Sibel Zeybek, Bünyamin Tosun, Şenel Arslan, Erol Akkaya, Şeyma Topalak, Ersen Nari, Tülay Amuk, Fahri Durgut, Yusuf Emre Şimşek, Mahmut Demirtaş