Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak Kütahya'da geçersiz oylar yeniden sayılacak
Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye milletvekilleri Hüseyin Şahin, İsmet Su ve Hasan Çavuşoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve kadın kolları üyeleri katıldı.

YENİ YÖNETİME BAŞARILAR

Divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevgi Bilgili, açılış konuşmasını yaptı. 20 Eylül 2011’de 3.olağan kongreyi gerçekleştirdiklerini aktaran Bilgili; “Tülay Amuk başkanlığında görevimize başlamıştık. Çok şükür görevimizi layıkıyla yerine getirdik ve yeni yönetime de bugün teslim ediyoruz. Kendilerine yürekten başarılar diliyoruz” dedi.

NE MUTLU BİZE Kİ AKPARTİLİYİZ

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel de Başkan Alinur Aktaş’ın şehir dışında olduğunu aktararak; selamlarını iletti. Yel; “Ne mutlu bize ki AK Parti mensubuyuz. Diğer partilerin kongrelerinden daha büyük coşkuyu kadın kolları kongremizde görüyoruz. Sizleri tebrik ediyorum. Geçen dönem görev alan arkadaşlarımıza tebrike diyorum. Yeni göreve gelenlere de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

KADINLARI HER DAİM ÖNEMSİYORUZ

AK Parti’nin yeni ilçe başkanı Adem Demirel de kongrede yaptığı konuşmada AK Parti’nin kadınları her zaman önemseyen bir teşkilat olduğunu ve kadınların önündeki engelleri kaldırdığını vurguladı.

AK PARTİ KURULMASAYDI…

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de kongrede bir konuşma yaptı. Şahin’in gündeminde paralel yapı vardı.

“AK Parti’yi kuranlardan Allah razı olsun” diyen Şahin; “Ekonomik, siyasi tahribat, terör olaylarının artması ve bunları çözecek olan partinin AK Parti olacağına ilişkin inanç, AK Parti’yi kuruluşundan 14 ay sonra iktidara taşımıştır. AK Parti kurulmasaydı; 3 haneli enflasyonlar, hastanedeki kuyruklar, işsizlik, başörtülülerin üniversiteye alınmaması, İmam Hatiplilere ve meslek liselilerine uygulanan katsayı zulmü, engellilerin önüne konulan engeller, terör olayları devam edecektir. Şükürler olsun ki AK Parti geldi ve bütün bu sorunları çözdü” diye konuştu.

BİZE İHANET ETTİLER

Şahin, paralel yapıya da değindiği konuşmasında; “Bu süreçte beraber yürüdüğümüz insanların ihanetine de uğradık. İçeriden ve dışarıdan kumanda edilen bu yapı 17-25 Aralık’ta darbe girişiminde bulundu. Bir ilin, ilçenin imamı olmaz; milletvekili, Belediye Başkanı olur. Bizi arkadan hançerlediler. Başta eski başbakanımız, şimdikiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere partimizi arkadan hançerlemeye kalktılar. Ama başarılı olamadılar. Zira paralel çeteye en büyük cevabı halkımız verdi. Su uyur, düşman uyumaz. Biz de uyumayacağız. Mücadelemizi sonuan kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından gerçekleşen seçimlerde Esra Leblebici başkanlığındaki yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Asiye Bayraktar, Asuman Aybey, Ayşe Erbaş, Azime Pakoğlu, Cansu Dere, Derya Uysal, Evrim Güler, Fatma Gürler, Güney Boy, Hacer Güven, Halime Yavuz, Hatice Alkan, Muazzez Turhan, Mucibe Karadağ, Nazmiye Samur, Nebahat Kaya, Nermin Soyuak, Neziye Uçarer, Saadet Serdaroğlu, Saniye Atalan, Semra Şar, Serpil Kavukçu, Sibel Şen, Süreyya Solak, Şeyma Öziş, Şükran Tekin, Tuğba Karasu, Yasemin İmir ve Zemine Önder