Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli Turgut Altınok'tan İstifa Açıklaması: 'Ben Değil, Yavaş İstifa Etmeli

İnegöl Belediyesi'nin Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) işbirliğinde toplumun yapı taşı olan aile müessesesinin önemini ortaya koymak adına başlatılan Evlilik Okulu eğitimleri sürüyor. Eğitimler kapsamında Cuma akşamı Araştırmacı Yazar Halil Atalay İnegöllülerle buluştu. "Ailede Sabır" konulu seminer, Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

SEVGİ, SAYGI, SABIR ÇOK ÖNEMLİ UNSURLAR
Sabır konusunun işlendiği konferansta aile kurumunun önemine vurgu yapan Araştırmacı Yazar Atalay, katılımcılara; ailede sabır konusunda tüm fertlerin üzerine düşenleri anlattı. Sabır özelliğinin herkeste olması gerektiğini kaydeden Halil Atalay; "Ailelerde herkes vazifesini bilmeli. Yuvaları yıkan sebeplerden birisi, sen ben davasıdır. Eşler birbirlerinin eksiklerini konuşarak çözmeli ve kimseye duyurmamalıdır. Evliliğe başlarken mutlu olmayı düşünmelidir. Eşler haklarını değil, vazifelerini düşünmelidir. Evlilik hayatında sevgi, saygı, sabır çok önemli unsurlardır" dedi.

HERKESTE OLMASI GEREKEN BİR ÖZELLİK
Sabır konusunda bir tanım da yapan Atalay; "Sabır, sıkıntılara karşı soğukkanlılıkla karşı koymak ve doğru bilinen şeyleri uygulamada pes etmeden ısrarcı olmak anlamındadır. Özellikle mutlu aile düzeni için çok önemli bir özelliktir. Sabır, gerek eşler ya da ailenin diğer fertleri arasında olsun, gerekse komşu, dost ve yakın çevre ilişkilerinde olsun doğabilecek sıkıntıları hiddetlenmeden akıl ve mantıkla çözebilmek, acele davranıp ani kararlar almamaktır. Bu özellik herkeste bulunması gerektiği gibi genellikle ailenin yöneticisi durumunda olan erkeğin görevleri arasındadır. Aynı zamanda sabır, aile yaşantısı içinde birer prensip olarak konmuş olan bazı konuların uygulanmasında da taviz vermemektedir" diye konuştu.