İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler İşte 17 Nisan'da vizyona girecek filmler
İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, yayımladığı basın açıklamasında şenliği iptal gerekçelerini aktardı.

SEMİNER YAPACAĞIZ
Taş: “İslam ülkelerinin üzerinde kara bulutlar dolaşıyorken; Gazze’de, Musul’da, Kerkük’te, Suriye’de, Mısır’da ve dünyanın birçok yerinde din kardeşlerimiz katledilirken; Ukrayna’da Ahıskalı kardeşlerimiz savaşın ortasında yaşam mücadelesi verirken; bizler burada eğlenemezdik. Bu yüzden 31 Ağustos 2014 Pazar günü yapacağımız Hinkal Şenliği’mizi iptal ettik. Bu sene yapmama kararı aldık. Bunun yerine önümüzdeki günlerde Müslümanların yaşadığı sürgünleri, katliamları ve maruz kaldıklar sıkıntıların anlatılacağı bir seminer yapmayı uygun gördük. Tarihini önümüzdeki günlerde belirleyip kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

İSRAİL SONUCA ULAŞAMAYACAK
Taş, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Bütün dünyanın, özellikle de İslam dünyasının, Müslüman kardeşlerimizi ve İslami değerlerimizi hedef alan İsrail yönetiminin eylemlerine karşı birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde ortak bir tavır ve duruş sergileme zorunluluğu bulunmaktadır. İsrail yönetimi, bu hain saldırılarla hiçbir sonuca ulaşamayacaktır. Ancak insanlık bu zulme sessiz kaldıkça ve göz yumdukça, hayatını kaybeden çocukların hikayelerini daha çok dinleyecektir. Bugüne kadar işgale, sürgüne ve katliamlara maruz kalarak şehit olan tüm Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Dünya üzerindeki tüm İslam ülkelerinde yaşanılan sıkıntıların biran önce sona ermesi için dua ve niyaz ediyorum”