Kadir gecesi nedir? Ne zaman, Hangi gün? Kadir gecesi nedir? Ne zaman, Hangi gün?

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Liseler Komisyon Başkanı Eyüp Aydınlı, yarışmaya ilişkin şu bilgiler verdi: "Anadolu Gençlik Derneği, evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi; adaletin tesisinde kararlı; bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Tutarlılığı olmayan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürü üzerine kurulmuş zenginliği, ahlaktan yoksun bilgiyi, paylaşmayı zarar kabul eden ekonomik anlayışları, insan oluşu önemsemeyen bilim ve teknolojiyi, haksızlara karşı sus pus olan bir din anlayışını toplumun bozulmasında ve milletlerin yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz"

WWW.EFENDIMIZINIZINDE.COM

"Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler vb. gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Siyer-i Nebi Yarışması; Peygamber Efendimizin mücadele hayatında, Rabbimizi ve Rabbimizin bizlerden istemiş olduğu Dünyayı en iyi anlayan, anlatan aynı zamanda insanlara bu dünyayı kuran, Liseli Gençlerinde O'nun hayatını en güzel şekilde okuyarak, anlayarak ve yaşayarak nasıl "Yeni Bir Dünya" kurmaları gerektirdiğini öğretmek ve bu mücadeleyi yürütenlerin bir parçası haline getirmek için yapılan yarışmadır. Geçen sene olduğu gibi bu senede Milli Eğitim Bakanlığı'nın izniyle tüm Türkiye'deki liselerde düzenlenecek "Siyer-i Nebi" yarışmasının kayıtları başlamıştır. Yarışmaya kayıt son tarihi 01 Aralık 2015'dir. Lise öğrencilerimiz www.efendimizinizinde.com web adresinden ya da dernek merkezimizden kayıt yaptırabilirler"

SINAV 19 ARALIK'TA

"Sınava girecek öğrencilerimiz, MGV yayınları tarafından yayınlanan İbrahim Cücük Beyin "Peygamberimiz" isimli kitabını Göçmen Cami karşısındaki dernek merkezimizden temin etmeleri gerekmektedir. "Siyer-i Nebi" yarışması 19 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 11.00'da tüm Türkiye'de aynı anda yapılacaktır. Sınav sonunda Bursa içinde dereceye girenlere ödüllerimiz; 1.Umre 2.Dizüstü Bilgisayar 3. Cep Telefonu; Türkiye genelinde dereceye girenlere ödüllerimiz ise; 1. 10 Tam Altın 2. 7 Tam Altın 3. 5 Tam Altın 4. 4 Tam Altın 5. 3 Tam Altın... Sınava katılacak tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz"