İSKO Tekstil firmasının sponsorluğunda yapılan fidan dikiminde, 4 bin 500 metrekarelik alan ağaçlandırıldı.

Önceki gün düzenlenen fidan dikim törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Partili bazı Belediye Meclisi üyeleri, İSKO Tekstil Genel Müdürü Müslüm Esen, İSKO Tekstil İnsan Kaynakları Müdürü Cemal Arık, OYDER Başkanı Mustafa Şiren ve yönetim kurulu üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı.

183 ADET FİDAN DİKİLDİ

Fidan dikimi töreninde konuşan OYDER Başkanı Mustafa Şiren,

"Öncelikle İSKO firmasına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu alan 4 bin 500 metrekare. 183 tane fidan diktik.

Şuanda ikinci etabı yapmış bulunmaktayız. Üçüncü etapta hazır. İnşallah önümüzdeki günlerde de üçüncü etabı açacağız. Ben emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İSKO DESTEĞİYLE

İkinci etapta 4 bin 500 metrekarelik alanın ağaçlandırıldığını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise,

"Bu bölgeyle ilgili etap etap koruluklar yapmayla alakalı OYDER ve Belediye işbirliğinde bir karar almıştık. Birinci etabını daha önce yaptık.

Bugün de ikinci etabının fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. İkinci etabımız 4 bin 500 metrekare. 5 çeşit 183 tane fidan dikimi yapıldı. Yeri ve bakımı belediyemize ait ama bütün ağaçlandırma, çit çevirme, kaide işlemleri İSKO tarafından gerçekleştirildi.

Ben özellikle burada iki konuya vurgu yapmak istiyorum.

Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı Özgür Özel’den Şükrü Genç’e çağrı

Birincisi, İnegöl´ün sanayisine, ticaret ve istihdam hayatına yön ve güç veren önemli bir kuruluş, Sanko Holding ve onun İnegöl´deki firması İSKO, aynı zamanda İnegöl´ün sosyal, sportif ve kültürel olaylarında her zaman duyarlılık göstermiş önemli bir şirket.

Ben bu vesileyle Genel Müdürümüzün şahsında İSKO´nun sahiplerine, yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkürlerimi ve şükranlarımı buradan arz ediyorum.

İkinci konu da, OYDER gerçekten hayırlı faaliyetlere imza atan önemli bir dernek. STK´lar sadece akşamları oyun ve eğlence için toplanılan kuruluşlar değil. STK´lar fayda üreten kuruluşlardır.

OYDER´inde bu konuda önemli çalışmalara imza attığın görüyoruz. Ben OYDER´in Başkan ve Yöneticilerine, emeği geçen ve katkısı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

STK´larımız gerçek manada bu ve benzeri faaliyetlerle üretirlerse, bu eğitimle, sağlıkla, çevreyle, sosyal ve kültürel hayatımızın canlandırılmasıyla alakalı olabilir.

O zaman şehir ve ülke olarak da çok daha güzel yarınlara hep birlikte koşarız diye ümit ediyorum" diye konuştu.

2400 FİDAN DİKTİK

Son bir yıl içerisinde 2 bin 400 fidan diktiklerini belirten Aktaş, "Hızlı bir şekilde de bununla alakalı taleplere üçüncü ve dördüncü etapla devam edeceğiz.

Ben emeği geçen hem İSKO´ya hem de OYDER´e teşekkür ediyorum.

Bu fidanlar bugün dikiliyor olsa da, 5-6 yıl sonra etkisini gösterecek ve çevre sakinleri de bunların gölgesinde piknik yapacak, dinlenecek ve vakit geçirecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından OYDER Başkanı Mustafa Şiren, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a ve İSKO Tekstil Genel Müdürü Müslüm Esen´e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Tören, fidanların toprakla buluşturulması ile sona erdi.