Kepez Belediye Başkanı Kocagöz: “suçsuzum” Kepez Belediye Başkanı Kocagöz: “suçsuzum”
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) kararnamesiyle Kocaeli hâkimliğine tayinleri çıkan Kılıç ailesi için Park Otelde organize edilen yemeğe; ilçe protokolünün yanı sıra hakimler, savcılar avukatlar ile adliye çalışanları katıldı.

AĞIR CEZANIN İLK BAŞKANI

Müzik eşliğinde yenen yemeğin ardından bir konuşma yapan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse;

“Adliyemizde görev yapmaktayken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun 15 Ocak 2015 tarihli kararnamesiyle İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve aynı zamanda Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Oğuzhan Kılıç ile eşi İnegöl Hakimi Pınar Kılıç Kocaeli hakimliğine atanmışlardır. 2013 yılı yaz kararnamesiyle adliyemize atanan arkadaşlarımızla yaklaşık 1,5 yıl çalışma imkânımız olmuştur. Bu süre zarfında arkadaşlarımızla uyum içinde birlikte çalıştık.”

HELALLİK İSTEDİ

“İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinin ilk mahkeme başkanı olması sebebiyle Ağır Ceza Mahkemesinin ve komisyonun teşkilatlanmasında büyük emeği geçmiştir. Her iki hakim arkadaşımız hem bilgi ve birikimleriyle hem de kişilikleriyle adliyemize değer kattıklarını düşünüyorum.

Arkadaşlarımıza adliye camiamız adına teşekkür ediyorum. Yeni görev yerlerinde de aynı azim ve kararlılıkla adaletin tecellisi için çalışacaklarından şüphem yoktur. Arkadaşlarımıza yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BİZDE AYRILACAĞIZ

Ayrılıkların insanların kişiliğini derinden etkilediğini belirten Kaymakam Ali Akça;

“Biz devlet memurları için özellikle tayine tabi devlet memurları için ayrılık olgusu sıklıkla karşılaştığımız bir duygu. Polislerimiz, askerlerimiz, jandarma, hâkimlerimiz, savcılarımız, yine bizler kaymakamlar sık sık tayin olur, bir yerden ayrılıp başka bir yere gideriz.

Dolayısıyla bizim kişiliğimizde ayrılığın çok daha farklı bir yeri vardır. Ayrılık mukadder, bizde ayrılacağız. Ama önemli olan arkadakilerin bizler için ne diyeceğidir.”

ÇOK DEĞERLİ İNSANLAR

“Ben değerli Ağır Ceza Reisimi ve hakime hanımı çok değerli insanlar olarak tanıdım. İnşallah İnegöl ve İnegöllüler kendilerine hep hayırla yad edecektir. Yeni görevlerinde kendilerine mutluluklar diliyorum. Umarım İnegöl’de olduğu kadar yeni görev yerlerinde de mutlu olurlar” dedi.

İŞİMİN HAKKINI VERMEYE ÇALIŞTIM

2013 yaz kararnamesiyle İnegöl’e geldiğini hatırlatan Kocaeli Hâkimliğine atanan İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç,

“Kış kararnamesiyle de gidiyoruz. Bir yerden giderken ne olarak gittiğiniz, hangi zamanda gittiğiniz veyahut da nereye gittiğinizin çok önemi yok. Önemli olan burada bıraktığınız izler. Her zaman hakimlerimizin dilek ve temennilerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Amacım onların en iyi şekilde çalışmasıydı.”

“Herkesi dinledik. Ama herkesin taleplerini yerine getirememiş olabiliriz. Biz en makul kararları almaya çalıştık. Görev yaptığım süreçte Ağır Ceza Mahkemesinde en iyi şekilde çalışıp, hakkını vermeye çalıştım. Önemli olan buradan giderken buradaki arkadaşlarımın ne düşündüğüdür. Ben herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘GELDİK VE GİDİYORUZ’

‘Geldik ve gidiyoruz’ diyen Kocaeli Hakimliğine atanan İnegöl Hakimi Pınar Kılıç;

“Benim kullanmış olduğum ücretsiz izin nedeniyle İnegöl, fiilen en az çalıştığım yer oldu. Bu kısa zaman dilimi içerisinde öncelikle birlikte görev yaptığım hakim ve savcı arkadaşlarıma, tüm personelimize, müdürlerimize ve bizlerin ayrılmaz bir parçası olan avukatlarımıza özverili ve uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”

“Önemli olan mekanda birlik değil, gönüllerde ki birliktir. Bizim için en önemlisi şayet başarabildiysek arkamızdan söylenebilecek birkaç iyi sözdür. Haklarınızı helal edin. Varsa benden yana helal olsun” dedi.

HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

Ağır Ceza Mahkemesi Başkan Vekili Aşır Akbıyık, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ile İnegöl Baro Temsilcisi Avukat Varol Sarılar’ın yaptığı selamlama konuşmalarının ardından İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Kılıç ile eşi İnegöl Hakimi Pınar Kılıç’a hizmetlerinden dolayı çeşitli hediyeler ile plaket takdim edildi.