Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Birol Atay imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir"

DAHA ÖZGÜR 1 MAYIS İSTİYORUZ

Ne yazık ki bütün dünyada bayram havasında kutlanan 1 Mayıs Ülkemizde maalesef provokatif olaylar bahane edilerek sembol haline gelen Taksim Meydanı gösterilere kapatılarak kutlamalar yasaklanmış, yapılacak gösterilere de gölge düşürülerek katılımlar engellenmiş ve azaltılmıştır. 14 yıllık iktidar döneminde ne yazık ki işçinin emekçinin hakları korunmamış aksine hak aramaya kalkışanlar şiddet, polis jopu, gazlanarak Anayasal hakları olan gösteri yapma hakları da ellerinden alınmıştır. Maalesef emeğin ve mücadelenin para etmediği, 8 saatlik işgünü uygulamasının uygulanmadığı Ülkemizde, emeğin ve mücadelenin karşılığını alana kadar hak mücadelesi yapanların "Emek ve dayanışma gününü" kutluyor, daha demokratik ve daha özgür ortamlarda nice 1 Mayıs kutlamaları dileği ile saygılar sunuyoruz"