HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açık lise ve açık ortaokul işlemlerini yaptığını söyledi.

AÇIK LİSEYE KAYITLAR BAŞLIYOR

Açık liseye kayıtların 2 Eylül'de başlayacağını duyuran Özdemir;

"Yeni dönemde açık liseye 02 Eylül-02 Ekim tarihleri arasında kayıt yapılacak. Kayıt yenilemelerde bu dönem içerisinde olacak. Her hangi bir şekilde öğrenimleri yarım kalmış veya ortaokuldan mezun olmuş öğrencilerimiz belirtilen tarihlerde kayıtlarını yaptırabilir."

"Kayıt yaptıran öğrencilerimiz sene içerisinde yapılacak 3 sınavla derslerini vererek, kısa bir sürede liseden mezun olabilir. Ders kitapları müdürlüğümüz tarafından ücretsiz temin ediliyor" dedi.

30 EKİM SON GÜN

İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu

Açık ortaokul kayıtlarının 17 Ağustos tarihinde başlandığını hatırlatan Özdemir;

"Açık ortaokul kayıtları ve işlemleri de kurumumuz tarafından yapılıyor. Kayıtlar 17 Ağustos'ta başladı ve 30 Ekim'e kadar devam edecek.

Ortaokulu yarıda bırakan vatandaşlarımızı açıktan ortaokul okumaya davet ediyorum. Senede 3 kez yapılan sınava katılarak 1 senede ortaokulu bitirme imkanına sahip olacaklar. Bütün vatandaşlarımızı kayıt olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

65 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELİ OLDU

Geçen yıl açık liseden 130 öğrencinin mezun olduğunun bilgisini veren Özdemir, mezun olan öğrencilerden 65 tanesinin değişik üniversiteleri kazanarak yerleştiğini söyledi.

ÖĞRENCİLER ARTIK BURSA'YA GİTMEYECEK

Özdemir, Halk Eğitim Merkezinin, Osmangazi Halk Eğitim Merkezinden sonra irtibat bürosu olarak hizmet vermeye başladığını ifade ederek şöyle devam etti;

"Müdürlüğümüz irtibat bürosu olmadan önce mezun olan öğrenciler diplomalarını almak için Bursa'ya gidiyorlardı. Bursa merkez ve ilçelerinde açık öğretimden mezun olan öğrenciler mezuniyet çıktılarını ve belgelerini Osmangazi Halk Eğitim Merkezinden alıyorlardı."

"Osmangazi'nin ardından İnegöl Halk Eğitim Merkezi de irtibat bürosu oldu. Artık açık öğretimle ilgili bütün işlemler müdürlüğümüz tarafından yapılacak. İnegöl, Osmangazi'den sonra irtibat bürosu olan ikinci ilçe oldu. Şuanda Bursa'da 2 tane irtibat bürosu bulunuyor."