Adem Demirel yaptığı açıklamada;

"18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür'den havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopterin kalkışından yaklaşık (10) dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir.

Hava muhalefeti sebebi ie düşen söz konusu helikopterde referandumda görevli 1 hakim, özel harekat şube müdürlüğünde görevli 7 polis memuru, 1 astsubay ve 3 mürettebatın şehit olması milletçe hepimizi derinden üzmüştür.

Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti Ümit Özdağ Bursa'dan sığınmacı sorununa dikkati çekti

Vatan hizmetinde şehit olan merhumlara Allahtan rahmet, ailelerine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı dilerim" dedi.

DIŞ ETKEN YOK

"Amerikan Sikorsky şirketinin imalatı S-70 Black Hawk tipi helikopterler, genel maksat amaçlı kullanılıyor" diyen Demirel;

"Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan helikopterde, uçuş ekibi 2 pilot ve bir teknisyenden oluşuyor ve helikopter 18 tam teçhizatlı asker taşıyabiliyor.

Tam yüklü 7 bin 375 kilogram ağırlıkla havalanabilen helikopter, 592 kilometre menzilli. Saatte 296 kilometre hıza çıkabilen S-70ler 5 bin 790 metre yüksekliğe kadar yükselebiliyor"

"Herhangi bir dış etkenin söz konusu olmadığı helikopter kazasında bölgede hakim olan kış şartları ile yağmur ve sise bağlı azalan görüş mesafesi etkili olmuştur.

Olayın duyulmasından sonra koordinatların ilçenin Çambulak ve Kocatepe köylerinin 2 bin 500 metre yüksekliğindeki kırsalı olduğu tespit edilmiş ve yoğun sis ve kar nedeniyle sarp ve kayalık olan enkaz bölgesine kara ekiplerinin ulaşabilmesi yaklaşık 2,5 saatlik bir tırmanma sonucunda mümkün olabilmiştir" ifadelerini kullandı.

TAHRİKLERE KAPILMAYACAĞIZ

Demirel şöyle devam etti:

"İl Jandarma Komutanımız Tekin Aktemur ve İl Jandarma Komutan Yardımcımız, 4 timimiz, polis timlerimiz ile birlikte çok sayıda eğitimli AFAD ve UMKE ekibi sevk edilmiş olup, çevre illerden de takviye birlikler de kurtarma çalışmalarına katılmıştır. Helikopter hazasında şehit olan kahramanlarımız, Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu'na bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum.

Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde milletçe kenetlenerek hiçbir tahrik ve provakosyana kapılmadan ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumada asla tereddüt etmeyeceğimizi ifade etmek isterim"