İYİ Parti’de üst düzey istifa! İYİ Parti’de üst düzey istifa!
BAŞKAN AKTAŞ’A ZİYARET
Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in de katılımıyla Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

HALK DANSLARI GÖSTERİSİ
Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, daha sonra Kaymakam Ali Akça ve Kafkas Kültür Derneği’ni de ziyaret ederken; Kültür Park içerisinde yer alan Belediye Spor Salonu’ndaki halk dansları gösterisine katıldı.

BEN DE ACARA GÖÇMENİYİM

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ziyarette yaptığı konuşmada;

“Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze’yi İnegöl’de ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. İnegöl, Gürcistan göçmeni çok sayıda insanın olduğu bir şehir...

Ben de Acara göçmeni bir ailenin 3.kuşağı bir ailenin çocuğuyum. İnegöl, hem Kafkaslardan, hem Balkanlardan hem de Türkiye’nin değişik yerlerinden göç almış 250 bin nüfuslu bir şehri. Köfte, mobilya ve kaplıca şehri… Aynı zamanda bir tarım şehri. İnegöl tarımda her geçen gün gelişiyor. Sanayisi ve ihracatı da her geçen gün artan bir şehir” dedi.

BATUM’DA İFTAR DÜZENLİYORUZ

Farklı yerlerden gelen insanların kendi kültürlerini yaşatma adına birçok dernek kurduklarını aktaran Aktaş;

“Spor kulüpleri, folklor dernekleri kuruldu. Bu derneklerden biri olan Kafkas kültür Derneğini de hep beraber ziyaret edeceğiz. Biz her yıl festival düzenliyoruz ve Batum’dan gelen misafirlerimizi burada ağırlıyoruz.

Bizim 7 kardeş şehrimiz var. Bunlardan biri de Gürcistan Rustavi. 22-23 yıl önce kardeş şehri olduk. Benim farklı tarihlerde oraya ziyaretlerde bulundum. Batum’da da 3 yıldır iftar organizasyonu gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Aktaş, son olarak farklı kültürden insanların İnegöl’de kardeşçe yaşadıklarını sözlerine ekledi.

GÜRCÜLER ÇİÇEK BAHÇESİNİN GÜLLERİ

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze de yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Belediye Başkanımıza misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada olmaktan son derece mutluyum. Burası bir çiçek bahçesi. Farklı kültürlerin birleşme noktası. Gürcüler de bu çiçek bahçesinin gülleri.

Burası en çok Gürcü vatandaşının yaşadığı bir şehir. İlk defa ilçenize geliyor. Milletvekiliniz Hüseyin Şahin’e bu olanağı sağladığı için teşekkür ediyorum. Bu akşam folklorumuzla birlikte geldik. Bu gece çok güzel bir programa sizler ev sahipliği yapacaksınız.

Bursa’ya ilk adım attığımda da söyledim, burada da diyorum. Gelir gelmez Gürcüce bilen 3 insanla karşılaştım. Kendimi Gürcistan’da hissettim. Gürcistan sizi seviyor. Acara sizi seviyor. Mutlaka gelin ve misafirimiz olun”

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, Archil Khabadze’ye, Khabadze de Aktaş’a çeşitli hediyeler takdim etti.