TOFAŞ'ın pilot okulu Türkiye üçüncüsü oldu TOFAŞ'ın pilot okulu Türkiye üçüncüsü oldu
Menekşe Düğün Salonu’nda düzenlenen bağımsızlık günü kutlamalarına, Kuran’ı kerim tilaveti ile başlandı.

Daha sonra söz alan İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan, düzenledikleri bağımsızlık gününe katılan tüm davetlilere teşekkür ederek,

“Abhazya’nın bağımsızlık zaferinin 21. yılını kutlamak amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Ahbazya Karadeniz’in doğusunda yer alan 8 bin 600 km’lik alanı kapsayan tarihsel ülke olarak geçer kitaplarda, birçok insan için ifade ettiği anlam budur.”

“ Bizler içinse savaş, sürgün, hasret ve anavatan demektir. Tarihimiz acı dolu göçler, savaşlar ve sürgünler ile doludur. Anavatanlarına zafer ve ölüm yolculuğuna korkusuzca giden aslanlarımıza bugün zafer şarkılarımızı onların sayesinde söylediğimiz için şükranlarımızı göndermeyi borç biliyoruz.”

“ Biz Abhazya Cumhuriyetini ve anavatanımız Türkiye Cumhuriyetini canımızı hiç düşünmeden verecek kadar seviyoruz. Nasıl ki, Abağba Bahadır, Kozba Vedat, Argun Zafer, Sıba Efkan ve Yeğoj Hanefi kardeşlerimiz bu gece sizlerle birlikte 21. yılını kutladığımız Abhaz halkı, Cumhuriyeti ve bayrağı için can verdilerse, biz Abhazlar da içinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinin can güvenliği ve Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü korumak için yaşlımız, gencimiz ve kızlarımız hepimiz tıpkı vatanın en ücra köşesinde vatan hainleri ile bu ilkenin topraklarını sahiplenen onun için canını veren şahadet şerbeti için Abgınba Merih Tuncer gibi hazırız.”

“ Yaşasın tam bağımsız Abhazya, yaşasın Ayayra.”dedi.

Bağımsızlık günü kutlamalarına katılan konuklar daha sonra Abhazya müzikleri eşliğinde yöresel oyunlar oynadı.