İnegöl Ertuğrulgazi derneğinin organize ettiği programa katılmak için Cuma namazında Turgutalp Köyüne giden Saadet Partisi Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri, Cuma namazını kıldıktan sonra Dernek Başkanı Av.Mehmet Yılmaz ile birlikte dua için Turgutalp Türbesine geçtiler. Dua sonrası sabah Cizre'de yaşanan terör saldırısı ile ilgili açıklama yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Cizre'de bombalı saldırı sonucu şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.
BİRİ BİTMEDEN DİĞERİ BAŞLIYOR
Türkiye'nin, İslam coğrafyalarının ve insanlık aleminin çok zor süreçten geçtiğine dikkat çeken Ertan Sütçü, artık terör saldırılarının birbirini takip ettiğini, birinin mateminin son bulmadan diğerinin başladığına vurgu yaptı. Sütçü, ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı hatırlatarak, yaşanan olayların altını çizdi. Tüm bunlara bakıldığı zaman Türkiye'nin doğru bir şekilde idare edilmediğini ifade eden ilçe başkanı, terörle mücadelede de iktidarın yeterli çalışmaları yapmadığını kaydetti. Ertan Sütçü, daha geçen gün Genel Başkanları Prof.Dr. Mustafa Kamalak beyin iktidarı uyardığını, yerel ve küresel örgütlerin Türkiye'yi hedef aldığını söylediklerini belirterek, iktidarın politikalarına vurgu yaptı. Suriye ve terör konusunda iktidarın Saadet Partisi'nin dediği noktaya geldiğine değinen Sütçü, "Ayın 18'inde Van'dan haber geldi. Sabahında Elazığ, daha sonra Bitlis ve aynı günün akşamı Gaziantep patlaması. Ve şimdi Cizre... Biz bu durumu daha önceden haber verdik. Çarşamba günü bir basın açıklamamız olmuştu. Yerel basında da yer aldı. Orada yerel ve küresel örgütlerin Türkiye'yi hedef aldığını söyledik. Bu olayları da 'içi boş laflarla kimse geçiştirmesin' dedik. İşin şakası yok" diye konuştu.
TÜRKİYE, ABD'YE GÜVEN OLMAYACAĞINI ANLADI
Türkiye'nin toprak bütünlüğünün Suriye'den geçtiğini bildiren Sütçü, Celabrus operasyonuna değindi. Türkiye'nin ABD'ye güven olmayacağını anlayarak, Suriye'ye müdahale etmek zorunda kaldığını söyleyen İlçe Başkanı Ertan Sütçü, "Türkiye'nin toprak bütünlüğünün korunması Suriye'den geçiyor. ABD'ye güven olmayacağını anladılar ki Suriye'ye müdahale etmek zorunda kaldılar. ABD yetkilileri 'PYD Fırat'ın doğusuna çekilmelidir' diyor. Maalesef doğru davranmıyorlar Menbiç PYD'nin elindedir. Sınır kentimiz Kilis sürekli tehdit altında. 30 binden fazla insanımız Kilis'i terk etmişti. Gaziantep'in bir ilçesi terk ediliyor. Roket üstene roket geliyor" dedi.
YAPILAN HATALAR KOLAY TAMİR EDİLEMEYECEK
Türkiye'nin yıka yıka ve besleye besleye yaptığı yanlışlardan dönmeye çalıştığını aktaran Sütçü, "Türkiye yıka yıka ve besleye besleye geldiği bu durumdan geri dönmeye çalışıyor. Suriye, Irak, Libya ve Mısır'la anlaşmaya çalışıyor. ABD Başkanı'nın bir sözü üzerine Türkiye'miz bir bataklığa sürüklendi. 6 yıl sonra yeni bir başbakan 'Esad siyasi bir aktör' diyor. Öbür tarafta Rusya ile ilişkiler bozuldu ve ardından düzeltme yoluna gidildi. Yapılan işlerin hatalı olduğunu söylemiştik. Tamir edilmeye çalışılıyor. Kolay olmayacak" şeklinde konuştu.
ÇÖZÜM SÜRECİNDE TERÖR ADETA EJDERHAYA DÖNÜŞTÜ
Çözüm süreci döneminde İktidarı birçok kez uyardıklarını, buna karşılık ise iktidara yakın sosyal medya hesaplarından Saadet Partisi'ne ve Genel Başkanlarına ağır saldırıların yapıldığını anlatan Sütçü, bu süreçte terörün adeta ejderhaya dönüştüğüne dikkat çekti. Sütçü, şunları kaydetti: "Çözüm sürecinde dönemin Başbakanına net bir şekilde söyledik. 'Türkiye ya bölünecektir ya da çok büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecektir' dedik. Medya 'kıskanıyorsunuz' dedi. 'Şehit cenazesi gelmiyor diye kıskanıyorsunuz' dediler. Barajlar 'terör tutuyor' dedik. 'Terörist diyorsunuz masaya oturuyorsunuz' dedik. Bize göre, 'Terörist ile müzakere değil, mücadele edilir' dedik. 'Çözüm yeri Oslo ve Kandil değil' dedik. Bu süreçte terör ejderhaya dönüşünce mücadele edilmeye başlandı. Habur olayını hatırlayın. Dışarıdaki unsurlar içeri geldi. Şimdi ise terörle mücadelede yeteri gayret gösterilmiyor. Biz içeri ile ilgili olarak, Ergenekon, Balyoz davalarında 'ordunun burnunu sürtmeyin, gün gelir Güneydoğuya gönderecek asker bulamazsınız' dedik. Tarihten örnekler verdik. Maalesef anlamadılar"

Ordu'da İYİ Parti Rüzgarı: Enver Yılmaz Kimdir Ordu'da İYİ Parti Rüzgarı: Enver Yılmaz Kimdir