FESTİVALİN FİNALİ MURATBEY KÖYÜ'NDE

6-7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan festival kapsamında Amfi Tiyatroda halk dansları gösterileri yapılacak. Festivalin finali ise Muratbey Köyü'nde olacak.


18.FESTİVAL

Festival öncesi basın açıklaması yapan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneğimi Başkanı Nedim Sevim,

"1977 yılında kurulan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneğimiz 41 yıldır aralıksız faaliyetlerini sürdürmektedir. Büyüklerimizin atmış olduğu bu sağlam temele bizlerde elimizden geldiğince katkı sağlamak için mücadelemizi sürdürmekteyiz. Atalarımızın bizlere emanet ettiği örf ve adetleri en iyi şekilde çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakmak için çaba sarf edeceğiz.

Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı


Derneğimizin her yıl düzenlediği uluslararası festivalimizin 18.sini gerçekleştireceğiz. Camiamız ve ilçe halkımızla birlikte, her kesimin ilgi göstereceği bir gösteri için hazırlıklarımızı tamamladık. 18 Gürcü ve köy derneği ile, Kafkasspor ile OYDER'inde katkı sağladığı bu organizasyonu, öncelikle Kafkas Gürcü halkının yaptığı bu festival,i davetlilerimizle birlikte şölen havasında gerçekleştireceğiz."


6 TEMMUZ'DA AÇILIŞ VAR

"6 Temmuz Cuma günü saat 21.00'da amfi tiyatroda açılışımız yapılacak. Folklor gösterilerimiz olacak. 7 Temmuz'da amfi tiyatroda gösterilerimiz devam edecek. 8 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da Muratbey Köyü'nde yoğun bir katılımla finalimizi yapacağız.

Kendi halk dansları ekiplerimizin dışında Gürcistan'dan halk dansları topluluğumuz ve müzisyenlerimiz gelecek. Programımıza Gürcisten'dan üst düzey bürokratlar ve yöneticiler katılacak. Gürcistan Ankara büyükelçimiz, İstanbul ve Trabzon konsolosumuzda aramızda olacak. "

"Türkiye'deki kardeş derneklerimizin başkan ve yöneticileri, camiamızdan ve siyasetin içinden büyüklerimizi göreceğiz. İnegöl ilçe halkımızla birlikte güzel bir organizasyon yapıp, gerek camiamıza gerekse İnegölümüze ve Türkiyemize olumlu bir katkı sağlayacağını umut ediyor hayırlı olmasını diliyorum." dedi.