İnegöl Bosna Hersek Türkleri Dernek Başkanı Şefik Memiş, yaptığı açıklamada; "Derneğimiz 1992 yılında unutulmayacak soykırımların yaşandığı Bosna Hersek teki orantısız güç ve güçlü oyunlarla başlatılan ve Müslüman oldukları için katledilen kardeşlerimize yardım etmek amacıyla 22.06.1994 tarihinde kurulmuştur. Dernek olarak 15 Temmuz gecesi yaşanan, devletimize, milletimize, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza karşı girişilen darbe teşebbüsünü lanetliyoruz. Milletimizin ve değerli devlet kurumlarının dik duruşuyla ve mücadelesiyle bertaraf edilen bu hadisenin bir daha yaşanmamasını Yüce Allahtan niyaz ediyoruz. Milletimizi kendisine esir edecek, huzur ve refahı bozacak bu elim olaylar neticesinde şehit olan kamu çalışanları ve vatandaşlarımız için ve ayrıca Türk ve Müslümanlık tarihi boyunca şehit düşen tüm insanlarımıza Allahtan rahmet diliyor gazi olan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz" dedi.
ÖNCE MEVLİT SONRA BAYRAK DAĞITIMI
"Tüm şehitlerimiz için mevlit programı düzenleyerek akabinde de vatanımızın sembolü Türk bayrağımızı 500 adet dağıtarak geçmişten bugüne Türk kökenli Boşnaklar olarak vatanımıza, devletimize, bayrağımıza olan bağlılığımızı ifade ediyoruz" diyen Memiş, şöyle devam etti: "Bizler kendi vatandaşının, kanını akıtacak, canına kastedecek kadar gaddarlaşan ve zorbalaşan bu terör unsurlarına lanet okuyor bir daha yaşanmamasını Yüce Allahtan niyaz ediyoruz. Allah yüce Türk Milletinin ve Müslümanların yar ve yardımcısı olsun. Son olarak Rahmetli Bilge Kral, Dedomuz Aliya İzzet Begoviç'in dediği gibi "Biz de zalimlerden olursak zulme karşı savaşmamızın bir anlamı kalmaz. Kitaba uyacağız"

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?